Kamurendőr szedte áldozatait

Rendőrnek adta ki magát egy ostorosi férfi. Az elkövető még tavaly októberben az M3-as autópályán – Kál térségében – egy civil ruhás férfi, hivatalos rendőri eljárást színlelve, saját személyautójába szerelt fényjelzés használatával félreállított egy szlovák rendszámú járművet.

x Hirdetés

A sofőrnek rendőrként mutatkozott be, valamint egy ál-szolgálati igazolványt is felmutatott, majd közölte, hogy gyorshajtás miatt állította le, azonban a helyszíni bírság kifizetésével eltekint a további intézkedéstől. A járművet vezető férfi ennek eleget tett és átadott a kamurendőrnek 20 ezer forintot.- tájékoztatott a rendőrség

Hasonló módszerrel idén február 23-án délután egy román rendszámú személyautó sofőrjétől vett el 100 Euró készpénzt egy férfi. Utólag kiderült hogy az álrendőr egy és ugyanaz a férfi, így azonosítását követően a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai április 4-én hajnalban ostorosi otthonában elfogták F. Tamást és előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra.

Forrás: PoliceHungary Youtube

A férfi otthonában a kutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt, és egy megtévesztésre alkalmas, műanyag játékpisztolyt foglaltak le. A garázsban lévő személyautó – amellyel a gyanú szerint a bűncselekményeket követte el a – átvizsgálásakor abban a rendőrök további készpénzt, „Police” feliratú táblát és megkülönböztető fényjelzést találtak, amelyet egy távirányítóval lehetett működésbe hozni. Az eljárási cselekmény közben kiderült, hogy az ingatlan előtt parkoló, másik személyautóba szerelt – szintén kék-piros színű – fényjelzést is azzal az irányítóval lehet ki-be kapcsolni.

Az 56 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság és egyben kezdeményezte letartóztatásának indítványozását. Az eljárás további szakaszában a rendőrség vizsgálja, hogy a gyanúsított további személyek sérelmére követett-e el ilyen módszerrel bűncselekményt.

x Hirdetés

Látványos túraútvonal vezet Mátrafüredre

Lavina zúdult le – a csapat nem jutott fel az alaptáborba