Elindult a gyöngyösiek új híroldala

Gyöngyös Ma néven hírportált indított a Gyöngyösi Médiaközpont. A www.gyongyosma.hu címen elérhető weboldal aktuális és naprakész híreket tartalmaz Gyöngyös és környéke legfrissebb történéseiről, legyen az közélet, bulvár, sport vagy éppen gazdasági információ. Az oldalon keresztül elérhető a gyöngyösi televízió éppen aktuális adása és a korábbi műsorok, online hallgatható a Maxi Rádió. Ezen felül összegyűjti a városban található valamennyi kulturális és szórakoztató programot.

x Hirdetés

Minden legyen egy helyen – ez volt a mottója a Gyöngyös Ma hírportál létrehozásának. Szabó Attila, a Gyöngyösi Médiaközpont ügyvezetője elmondta: amikor tavaly felmérték a Gyöngyösön élők médiafogyasztási szokásait, világosan kiderült, hogy az itt élők számára a közösségi média mellett az online oldalak jelentik a legfőbb tájékozódási pontot. Ez a médiatípus azonban mostanáig hiányzott a város eszköztárából: bár a gyongyos.hu honlap tartalmaz hírszolgáltatási funkciókat, azonban ez – hivatalos jellegéből adódóan – nem alkalmas maradéktalanul a hírigények kiszolgálására. Ezt a hiányt pótolja a fél évnyi fejlesztés után stílszerűen a magyar sajtó napján útjára indított híroldal.

Minden legyen egy helyen

Mikó Dalma főszerkesztő hozzátette: az elmúlt években az országos trendekhez hasonlóan Gyöngyösön is megváltoztak a tartalomfogyasztási szokások, és – főként a fiatalabb korosztályok esetében – a televíziós tartalmakról átkerült az érdeklődés a digitális (online, közösségi média) tartalmakra. A naponta többször frissülő portál ezeket az igényeket szolgálja ki azzal, hogy tematikus formában összegyűjtve tartalmazza a város közéleti, bulvár, kulturális, gazdasági és sport híreit. Az oldalról elérhetőek a városi televízió aktuális műsorai, hallgatható a Maxi Rádió, elérhető és letölthető a Gyöngyösi Újság legfrissebb száma. Minden héten ismertető olvasható a Cinema Bridge moziban játszott premier filmekről, a Mátra Művelődési Központ eseményeiről, és egy helyen elérhető a városi szórakozóhelyek heti programja.

A hírportállal teljessé vált a Gyöngyösi Médiaközpont digitális portfoliója: a társaság üzemelteti a város legnépszerűbb Facebook oldalát, amelyet közel 14 ezren kedvelnek. Youtube csatornájának 2,4 ezer feliratkozója van. A társaság tavaly óta jelen van az Instagramon és 2023-tól a főként a fiatalok körében népszerű videós platformon, a TikTokon is. A Gyöngyösi TV korábbi oldala (gyongyostv.hu) 2023. március 15-től nem frissül tovább, és áprilisban átalakul archívummá.

x Hirdetés
Megújul tavaszra Sástó

Megújul tavaszra Sástó

Feltárul a titok… - így lesz tökéletes az alvás!

Feltárul a titok… – így lesz tökéletes az alvás!