Látványos túraútvonal vezet Mátrafüredre

Látványos útvonalon lehet eljutni Gyöngyösről Mátrafüredre. A sárga szőlő jelzésű, 7 km-es túra Farkasmályon keresztül vezet, szuper panorámával és pihenőhelyekkel várja a természetjárókat.- írja a turistamagazin.hu

x Hirdetés

Gyöngyösről Mátrafüredre idáig a Sár-hegy és a Pipis-hegy érintésével lehetett eljutni kijelölt útvonalon, viszont kevesek által ismert, de Farkasmályon keresztül is vezet út sárga szőlő jelzéssel, elhaladva a pincesor mellett. A Gyöngyös-Mátra TDM kezdeményezésére az Egererdő Zrt. valamint a Kékes Turista Egyesület jelölte ki a látványos túrát, ami akár bortúra útvonalként is szolgálhat. A 7 km-es túra a Sár-hegy aljában halad, érinti a farkasmályi pincesort, majd a pipis-hegyi kisvasúti megállótól elkanyarodik a repülőtér felé, ezután Mátrafüreden, az erdészeti szakiskolánál beletorkollik a sárga jelzésbe.

Fotó: Gyöngyös-Mátra TDM

A kivitelezés során arra törekedtek, hogy egyértelműek legyenek a jelzések, és pontos eligazítást adjanak azokban az esetekben, amikor egy-egy kereszteződésben a korábbi nyomok elbizonytalaníthatnák a túrázókat. Mivel a Pipis-hegy nagy része egykor katonai terület volt, itt erdős rész egyáltalán nem található, a sárga szőlőt a területen e célból elhelyezett oszlopokra festették.

A kivitelezők abban bíznak, hogy a túraútvonal népszerű lesz, hiszen több pontján gyönyörű panoráma és ideális pihenőhelyek várják a természetjárókat.

Forrás: turistamagazin.hu

Borítókép: Gyöngyös-Mátra TDM

x Hirdetés

Dobogós helyezések az Eisberg Kiskun Kupán

Kamurendőr szedte áldozatait