Rekord – soha ekkora bírságot nem szabtak ki

Több, mint 2 millió forint bírságot szabott ki 2022-ben a Gyöngyösi Városrendészet a város közigazgatási területén szemetelés miatt. Ez minden eddigi számot felülmúl, Gyöngyös történetében rekordösszegnek számít. – számolt be a Városrendészet Gyöngyös Facebook oldalán

x Hirdetés

Ferenczy Dániel, a Városrendészet Igazgatója szerint, a számokat látva bátra kijelenthető, hogy a gyöngyösi rendészet vármegyei szinten is kiemelkedő munkát végez. Tavaly köztisztasági szabálysértés miatt 47 helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások és 14 esetben tettek feljelentést, míg a hulladéktörvény alapján 46 helyszíni bírság és 27 feljelentés született. A bírságok összege elérte a 2100000 forintot.

A megújult Városrendészet évek óta kiemelt figyelmet fordít az illegális szemetelés visszaszorítására. A járőröket a térfigyelő rendszert kezelő munkatársak is segítik, hiszen folyamatosan pásztázzák az érintett területeket. Több esetben a kamerafelvételeknek köszönhetően értek tetten vagy azonosítottak illegális szemetelőt. Ennek a folyamatos munkának köszönhetően az elmúlt időszakban belterületen jelentősen csökkent az illegálisan lerakott szemétkupacok száma, így most azon dolgozik a szervezet, hogy hasonló sikert érjenek el külterületen is.

A Gyöngyösi Városrendészet a még hatékonyabb működés érdekében az idei évben elindított egy átfogó ellenőrzés-sorozatot. Az elmúlt két hónapban a Harmadosztályon és a Durandában is hajtottak végre akciót, ahol nem csak az illegális szemétlerakást ellenőrizték, hanem minden jogellenes cselekmény esetében eljártak. A jövőben a város újabb területen tűnnek majd fel csoportosan az egyenruhások.

x Hirdetés

A település legkorábbi épületét állították helyre

A fejlődés nem áll meg – virágzik Mátrafüred