A fejlődés nem áll meg – virágzik Mátrafüred

Az első 100 nap és az elmúlt időszak eredményeit ismertette tegnap a Mátrafüredi Részönkormányzat egy lakossági fórumon. Faragó Tamás a részönkormányzat vezetője, a körzet képviselője elmondta, számos olyan dolgot sikerült megvalósítaniuk, amelyek már régi adóssága voltak az önkormányzatnak és a jövőben is azon dolgoznak, hogy tovább fejlődjön a településrész.

x Hirdetés

A fejlesztések kapcsán Faragó Tamás elmondta, hogy rögös volt az út, de sikerült befejezni az Üdülősor aszfaltozását, valamint szilárd burkolatot kapott a Kilátó út is. A településen problémát okozott az ATM hiánya, ezt is tudták orvosolni, így már Mátrafüreden is üzembiztosan működik egy pénzautomata. A részönkormányzati vezető szólt arról is, hogy sok negatív hang jelent meg a parkolóépítéskor kivágott fák kapcsán, ám mint mondta, a kivágott fák közt volt olyan is, amely teljesen el volt korhadva, veszélyt jelentve a gyalogosokra és az autósokra is. Hangsúlyozta, rendkívül nagy figyelmet fordítanak ezeknek a fáknak a pótlására. Az elmúlt két évben összesen 50 cserje, fa kerül kivágásra – erről már Szuromi László, a Mátrafüredi Részönkormányzat tagja beszélt. A kivágott fák pótlásaként az elmúlt évben 26 darab hársfát ültettek a településrészen, idén pedig már 16 darabot. Ez utóbbi az MVM-től kapták, a földkábel fektetés során kivágott fák pótlásaként. Egyébként Mátrafüreden minden évben több millió forintot fordítanak parkgondozásra. Idén 13 millió forint jut a parkok fenntartására, virágosítására.

Faragó Tamás a fejlesztések között kiemelte az óvodai beruházást, hiszen 4 millió forintból sikerült a padlót teljesen kicserélni a gyermekintézményben. Valamint a jövőben korszerűsödik a fűtés is, hiszen a Mátrafüredi Tagóvoda egy pályázat keretében 4 millió forintot nyert a beruházásra. Hozzátette, képviselő keretéből is minden évben igyekszik segíteni az apróságokat, játékokkal, berendezési tárgyakkal és a Mikulás és minden évben kutyás szánon látogatja meg a gyerekeket.

A képviselő beszélt egyebek mellett az 50 millió forintból megvalósult Öreg néne őzikéje játszótérről, amely a közelmúltban egy különdíjat is nyert. Mint fogalmazott a fejlesztés hatalmas embere áradatot hozott magával és illemhely hiányában sokan a játszótér melletti parkot használták. Így telepítettek oda egy konténer vécét, amelyet a tervek szerint további egy illemhellyel bővítenek majd.

Mindezek mellett apróbb fejlesztések, felújítások is megvalósultak Mátrafüreden. A helyben élők gyakran társadalmi munka keretében tisztítják meg a szeméttől a településrészt, de hidakat, korlátokat is festettek már.

x Hirdetés

Rekord – soha ekkora bírságot nem szabtak ki

Borzalmas körülmények között hagyta meghalni saját anyját