Borzalmas körülmények között hagyta meghalni saját anyját

Fizikai és lelki fájdalmat, szenvedést kellett elviselnie egy idős hatvani asszonynak, akit a családja hagyott meghalni. A vádlottak minősített emberölés bűntettének ügyében kell felelniük a bíróság előtt.

x Hirdetés

Az eset még 2019-ben történt, amikor a 79 éves nő háztartási balesetet szenvedett, majd mozgásra és önellátásra képtelen állapotba került. A vele egy háztartásban élő lánya azonban nem hívott hozzá segítséget, de ő maga sem gondozta. Nem pelenkázta, nem fürdette, emberhez méltatlan körülményeket teremtve ezzel. A többhetes ellátatlanság miatt rendkívül elhanyagolt hatvani nőhöz csak akkor hívtak mentőt, amikor eszméletlen állapotba került, de akkor már az életét nem tudták megmenteni.

A Heves Megyei Főügyészség a két nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, míg az unoka élettársát, mint harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az áldozat lányával, az elsőrendű rendű terhelttel szemben 12 év fegyházbüntetést szabjon ki, és tíz esztendőre tiltsa el őt közügyek gyakorlásától. A II. rendű vádlottal szemben 9 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást, a III. rendű ellen pedig másfél év, végrehajtásában három esztendei próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. – számolt be róla a heol.hu

Borítókép: Freepik

x Hirdetés

A fejlődés nem áll meg – virágzik Mátrafüred

Nemet mondanak a recski bányanyitásra és az akkumulátorgyárak létesítésére

Nemet mondanak a recski bányanyitásra és az akkumulátorgyárak létesítésére