Mozgás az egymillióért

Akár egy gyöngyösi iskolát is hozzá lehet segíteni egymillió forinthoz, ehhez pedig nem kell mást tenni mint csatlakozni a Millió Lépés az Életért Programhoz és mozogni. Tavaly a résztvevők több, mint egymilliárd lépést tettek meg.

x Hirdetés

A program részeként a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szeretne mozgásra ösztönözni mindenkit, általános és középiskolás tanulókat, a szülőket, a rokonokat és a tanárokat. A Millió lépés az iskoládért játék 2023. március 27. – június 11. között 77 napon keresztül próbál több tízezer embert megmozgatni. A résztvevőknek csupán a MillióLépés applikációt kell letölteniük, amellyel több, mint 60-féle mozgásformát lehet rögzíteni, majd lépésekké alakítani.

A gyöngyös.hu ír arról, hogy a kihívás alatt a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kéktúra útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra. A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 km) után egy „sorsjegy” jár. 100 iskola ugyanis 1-1 millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásaként. Minél többször körbeér egy iskola a verseny végéig, annál nagyobb eséllyel indul a sorsoláson.

Az egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgással egészségesebbek és fittebbek legyünk, valamint képet kapjunk arról, hogy mennyit mozgunk valójában. Napi legalább 10 000 lépés már kedvező élettani hatásokkal jár, és segíthet a betegségek megelőzésében.

A programot 2021-ben hívták életre, sikere pedig töretlen. Tavaly a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Hypertonia Társaság támogatásával 6500 idősebb és fiatalabb embert ösztönöztek az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett hasznos ismeretekre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről. A résztvevők 10 hét alatt összesen 1,5 milliárd lépést tettek meg.

További információ: CSATLAKOZZ – MILLIÓ LÉPÉS AZ ISKOLÁDÉRT (milliolepes.hu)

x Hirdetés

A háborúval indokolták Mészáros Lőrinc napelempark beruházását

Állami támogatásból épít napelemparkot Mészáros Lőrinc

Állami támogatásból épít napelemparkot Mészáros Lőrinc