Füstölj, de csak a fák védelmében!

Nem vonatkozik a szabadtéri tűzgyújtási tilalom a gyümölcsösökben fagy ellen alkalmazott füstölésre, tűzgyújtásra, de a termelőket arra kérik, hogy jelentsék be az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságnak, ha nagy füstképződéssel járó tevékenységre készülnek az ültetvényeiken.

x Hirdetés

A katasztrófavédelemhez nagyon sok lakossági bejelentés, riasztás érkezik a fagykárok elleni füstölés miatt is. A szakhatóság szerint kiemelten kell gondoskodni a tűz őrzéséről és az oltáshoz szükséges eszközökről. Amennyiben felerősödik a szél, úgy a tüzet haladéktalanul el kell oltani. A füstölés befejeztével pedig alaposan át kell vizsgálni a területet, hogy biztosan ne maradjon izzás és parázs.

A földeken, ahol egyszerre van jelen az aszály, a fagy nagyon nehéz helyzetbe kerültek a gazdák, különösen a barackosok fenyegetettek. Az állományban az előző években is jelentős kárt okoztak a tavaszi fagyok.

Mielőbb belekezd a füstfejlődéssel vagy lánghatással járó tevékenységbe, mindenképp jelentse be. Az illetékmentes bejelentést a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál kell megtenni E-papíron, postai úton vagy személyesen. További részletek olvasható a város weboldalán.

Borítókép: HelloVidék

x Hirdetés

Áramtolvajok és kóbor kutyák- nincs új a nap alatt

Újabb összehangolt akció a Durandában

Újabb összehangolt akció a Durandában