Balesetek és tűzesetek a vasárnap mérlege

A mezőgazdasági munkák megkezdésével egyidejűleg megszaporodik a szárazfűtüzek száma is. Csak vasárnap hét esetben kellett ilyen jellegű eseményhez vonulniuk vármegyénk tűzoltóinak. De emellett számos baleset is történt. Nagyrédén például egy autó betonágynak ütközött, majd árokba csapódott.

x Hirdetés

Több, mint egy tucatszor kellett vonulniuk a Heves vármegyei tűzoltóknak vasárnap. 10 tűzeset és 3 műszaki mentés adott munkát az egyenruhásoknak. Kiemelt esemény volt, amikor Nagyrédén éjfél után pár perccel betonágynak ütközött egy autó, majd árokba csapódott. A kocsi sofőrjét feszítővágóval szabadították ki a gyöngyösi tűzoltók, majd átadták a mentőknek. Emellett Petőfibányán elektromos vezetékre dőlt fenyőfához, Istenmezeje és Erdőkövesd között tetejére borult autóhoz, Egerbaktán kéménytűzhöz, míg Egerben egy kiégett motorhoz is vonulniuk kellett.

A tavasz beköszöntével megszaporodik a szárazfűtüzek száma

Az utóbbi időben a kerti- és mezőgazdasági munkák megkezdésével egy időben megszaporodtak a szárazfűtüzek is. Csak vasárnap hét esetben kellett vonulniuk szabadtéren keletkezett tűzhöz a Heves vármegyei egyenruhásoknak. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a füzesabonyi hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók Mezőtárkányban, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Karácsondon és Gyöngyös határában, a hatvani hivatásos tűzoltók Turán, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai Mátraterenyén oltottak el kis területen keletkezett lángokat. A legnagyobb tűzzel érintett terület Zabar határában volt, ott három hektáron kapott lángra nádas. 

x Hirdetés

Még mindig a gyorshajtók okozzák a balesetek többségét

Bugát Pál előtt tiszteleg a Mátra Múzeum virtuális kiállítása