Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Gellén Erika 30 éve él a grillázs bűvöletében és alkot eszméletlen tortákat. Az apci tortakészítő tavaly kijutott a Stuttgarti Kulináris Olimpiára, ahol a zsűri többek között diplomával ismerte el munkáját, azóta pedig folyamatosan zsebeli be a rangosabbnál-rangosabb elismeréseket.
„Miután Stuttgartból hazaérkeztünk, gondolatban már a következő versenyre készültem. Április 6-án került megrendezésre a 17. Pelikán Kupa Szolnokon. Én a Cukrász Artisztika kategóriában neveztem. Az alkotás címe Hamvadó cigarettavég. Imádom a retró dolgokat„- kezdte történetét mesélni az alkotó.
„Arany minősítést szereztem, valamint külön díjjal értékelte munkámat a zsűri. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2024. április 12-én tartotta küldött választó közgyűlését, ahová az olimpián résztvevő versenyzők is meghívást kaptak. Külön megtiszteltetés volt számomra, hogy küldöttként Heves vármegyét képviselhettem. A közgyűlésen nagy meglepetésben volt részünk, hiszen ünnepélyes keretek között megkaptuk a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnökének, Krivács András úrnak dicsérő oklevelét. Ezzel azonban még nem volt vége a meglepetéseknek. Elismerő oklevelet kaptam Dr. Nagy István Agrárminisztertől. Óriási megtiszteltetés volt. Öröm volt számomra, amikor a Kiskegyed Konyhájában főszerkesztője megkeresett és bekerülhettem az újság külön számába„- tette hozzá.
Gellén Erika azt mondja – a sok jó mellett sajnos az egészségével is voltak gondok. Jó ideig nem dolgozhatott egy szerencsétlen baleset miatt. Elbotlott, kifordult a válla és el is törött. Eléggé elkeseredett emiatt. „Aztán egy nap megszólalt a telefon”– kezdett bele egy újabb sztoriba.
„Egy végtelenül kedves hölgy keresett fel azzal, hogy 6-7 tortát szeretne rendelni tőlem, egy 200 fős arab esküvőre. Nagyon meglepődtem, de boldog voltam, hogy ismét eljött az én időm. Elkezdődtek a hosszú beszélgetések, egyeztetések. Amikor kimondta számomra a varázsszót: „Erika rád bízom”-akkor voltam igazán csak boldog. Szárnyalhattam kedvemre. Kaptam ötleteket, sokat olvastam, filmet néztem. Nagyon nem szerettem volna mellé nyúlni, nem akartam megsérteni a kultúrájukat. Elkezdtem a munkát, ami több mint 3 hétig tartott, hiszen ismét formákat kellett készíteni sógyurmából. Szerettem volna, hogy különleges és tökéletes legyen. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a hölggyel, aki olyan erőt öntött belém, hogy hihetetlen. Közben kért még két esküvői tortát és egy szülinaposat. Ezekhez az alkotásokhoz 15 kg cukrot használtam fel, közel 11 kg diót, fél kg szezámmagot, fél kg mákot és sok-sok kiegészítőt.”
Gellén Erika azt mondja: most a karácsonyra készül, újévre grillázs ajándéktárgyakat készít díszcsomagolásban. Szeretne ismét részt venni a Pelikán Kupán, hiszen innen tudja mennyit fejlődött, hol is tart igazán, hogy méltó-e arra, hogy a 2026-os Luxemburgi világbajnokságon részt vegyen. Emellett szeretne fejlődni és más technikát is elsajátítani.