Kéklámpások pecáznak Nagyrédén

17 csapat, elsősorban Gyöngyös környéki rendvédelmi szervek versenyeznek a nagyrédei tónál a XV. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozó és László Lóránd emlékverseny keretein belül. Bár versenyről van szó, a cél mégis inkább, hogy a kéklámpások kicsit együtt tudjanak lenni munkahelyen, hivatáson kívül is.

x Hirdetés

Hordós Dániel tűzoltó százados, a verseny főszervezője elmondta rendőrök, mentősök, tűzoltók, valamint polgárok és városrendészek is jelen vannak az emlékversenyen. Az esemény László Lóránd rendőrnek, a verseny egykori társszervezőjének állít emléket, aki két évvel ezelőtt hunyt el hosszantartó betegsége után.

A százados elmondta, bár a halakat megmérik és összeadják majd a végén, ezáltal pedig hirdetnek első helyezetett, a vasárnaptól csütörtökig tartó eseménynek egyáltalán nem a rivalizálás a lényege. Cél, hogy a hivatásosok jól érezzék magukat, gondolatokat cseréljenek és ezen kívül kicsit fel is töltődjenek. A baráti találkozót szándékosan a nyári szünetre időzítették, így a rendvédelmi munkatársak családjaikkal együtt érkezhettek a tóhoz.

Az eddig eltelt napokban már több nagy kapás is történt az emlékversenyen, Hordós Dániel szerint volt olyan csapat, amely már az első napon egy több, mint 20 kg-os hallal kezdett, de azóta is szép számmal zajlik a horgászat. Kiemelte, szerencsére az időjárás és a nagyrédei tó is ideális, így az emlékverseny nagyon szervezett körülmények között zajlik

x Hirdetés

Ingyenes nyári élményfoglalkozások a Szakképzési Centrumban

Csütörtöktől a vasúton ellenőriz a rendőrség

Csütörtöktől a vasúton ellenőriz a rendőrség