Közel 400 gyöngyösi már leszavazott

Reggel hat órakor mind a 30 szavazókör rendben megnyílt Gyöngyösön. Az első, reggel 7 órási részvételi adatok azt mutatják, többen kívánnak voksolni, mint a legutóbbi önkormányzati választáson. Az öt évvel ezelőttihez képest 125 fővel többen indultak el reggel.

x Hirdetés

5 évvel ezelőtt reggel 7 óráig a választópolgárok 1,15%-a, vagyis mintegy 273 fő járult az urnák elé. Országosan is hasonlóan alakultak a számok, 1,48% kelt korán.
Ma a gyöngyösi szavazók 1,78 %-a kérte a szavazólapokat, összesen 398 gyöngyösi lakos szavazott reggel 7 óráig. Országosan 1,88% szavazott le, mintegy 148 ezer ember.

7 óráig magasabb volt a részvételi arány, mint 5 éve


A négyes számú választókörzetben voltak reggel 7 óráig a legaktívabbak a szavazók, az ötösben pedig eddig a legalacsonyabb a részvétel.

Haosnlóan alakulnak az adatok a szavazókörökben
Forrás: valasztas.hu

A mai választás tétje többek között az, hogy a következő négy és fél évben ki lesz Gyöngyös polgármestere, kik képviselik a 10 körzetet és kik kapnak helyet a képviselő-testületben.

Érdekesség, hogy van, ahol már le is zárult a szavazás. Az EP-választáson az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt szombaton kezdődött a szavazás Magyarország külképviseletein, helyi idő szerint 6 és 19 óra között. Az amerikai kontinensen legtöbben New Yorkban szavazhattak, ide 350 fő kérte a külképviseleti névjegyzékbe vételét. Az elsőként nyitó négy szavazókörben, Argentínában, Brazíliában és Uruguayban már le is zárult a szavazás.

x Hirdetés

Nyitnak a szavazókörök, kezdődik a választás

Kétezren szavaztak reggel 9 óráig