A járókelők biztonságát szolgálja a beruházás

Megkezdték a forgalomhatároló oszlopok telepítését a Zeneiskola előtt, miután az elmúlt hónapokban több olyan baleset is történt a Szent Bertalan és Katona József utcai csomópontban, amikor a gépjárművek a Zeneiskola előtti területre sodródtak.

x Hirdetés

Ekkor merült fel az igény arra a képviselők és az intézmény részéről is, hogy valamilyen módon megoldást találjanak arra, hogy a hasonló balesetek során megvédjék a nem csak az épületet, hanem a zeneiskolából kijövőket – tájékoztatott a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója. Mint azt Juhász Katalin hangsúlyozta, hogy a korábbi balesetek, mindig valamilyen szabálytalanságból kifolyólag történtek, többségében elsőbbség meg nem adása, vagy piros jelzésen való áthajtás miatt.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a 24-es főút felújítása során cserére kerültek olyan forgalomhatároló oszlopok, melyekből hasonló van a belváros ezen részén és ezeket felújítás után ki tudták helyezni a Zeneiskola elé. A beruházásnál fontos szempont volt, hogy a buszközlekedést ne akadályozzák az oszlopokkal, vagyis a fel- és leszálláshoz elegendő hely maradjon. Ezen kívül azt is figyelembe vették, hogy ne a járda közepére kerüljenek az oszlopok, akadályozva ezzel a járdán való közlekedést.

Az igazgatóság bízik abban, hogy esztétikailag és funkcióban is megfelelő lesz az oszlopok telepítése, a tapasztalatokat folyamatosan gyűjtik majd – tette hozzá Juhász Katalin.

x Hirdetés

Személyautó égett Abasárnál

Oszlopokkal védik a járókelőket a zeneiskolánál

Oszlopokkal védik a járókelőket a zeneiskolánál