A város szülinapján adták át a díszpolgári címeket (galéria)

Színes programokkal várnak ma mindenkit a Fő téren, Gyöngyös várossá nyilvánításának 690. évfordulóján. A jeles napon adták át Gyöngyös legrangosabb kitüntetését, a díszpolgári címmel járó, Pro Civitate elismeréseket, melyet idén Báryné Dr. Gál Edit, a Mátra Múzeum igazgatója, Szilágyi Erzsébet, a Mátra Művelődési Központ korábbi igazgatója, Hiesz György polgármester, míg a közösségeknek járó elismerést a Tomory Gábor Néptánciskola vehette át.

x Hirdetés

Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Magda Sándor, aki kiemelte, hogy a sok megpróbáltatás és katasztrófa ellenére Gyöngyös egy szép és fejlődő város. Felidézte, hogy Károly Róbert 1334-ben emelte városi rangra Gyöngyöst. Hangsúlyozta, hogy Károly Róbert gazdaságpolitikájáról volt híres, mégis meghatározó volt békepolitikája, az a szövetség, amire ma is szükség van, hiszen az összefogás a kulcsa a haladásnak és a tenni akarás a fejlődésnek. Beszédét követően a városnak adományozta Károly Róbert kisplasztikáját, melyet még Lantos Györgyi és Máté István ajándékozott neki.

Ezt követően a kitüntetések átadására került sor. A díszpolgári címmel járó Pro Civitate kitüntetéseket idén a képviselő-testület döntése nyomán Báryné Dr. Gál Edit, a Mátra Múzeum igazgatója, Szilágyi Erzsébet, a Mátra Művelődési Központ korábbi igazgatója, Hiesz György polgármester, míg a közösségeknek járó elismerést a Tomory Gábor Néptánciskola vehette át. A díjazottakat ezt követően a Fő téren felállított színpadon mutatták be a városnak, majd a Szent Bertalan úton, a Károly Róbert szobornál elhelyeztek egy időkapszulát, amely többek között diákok üzeneteit tartalmazta.

Fotó: Kelemen József

x Hirdetés

223 emelet, mintha ennyit másznánk meg a Kékes Csúcsfutáson (videó)

Megvolt a drón első belterületi bevetése

Megvolt a drón első belterületi bevetése