Lángolt a szeméttelep (videó)

Sűrű füst csapott fel ma Lőrinciben, ahol lángra kapott a hulladékfeldogozó üzem. Azt, hogy pontosan mi gyulladt meg, valamint a kár mértékét még vizsgálják a szakemberek – közölte Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

x Hirdetés

Korábban a Hatvani Hírlap írt arról, hogy a bíróság olyan mértékű szabálytalanságokat állapított meg a cégnél, mely során visszavonták a 10 évre kiadott környezethasználati engedélyéz, egy új eljárás lefolytatására utasította a Nógrád Vármegyei Kormányhivatalt.

A per során – melybe szakértőt is bevontak – kiderült, tisztázni kell a talajvíz figyelő kutak szennyezettségét, de a pernyén kialakított tározó medencék vízzárósága is aggályos, nem felel meg az elérhető legjobb technológia követelményének. Az eljárás során azt is megállapították, hogy ma sincs aktuális, elfogadott és betartott rekultivációs terv, mely a környezetbiztonság és a tájrehabilitáció alapja. Az ügy a bűzzel indult, de ettől jóval komolyabb környezeti kockázatokkal, problémákkal és megoldandó feladatokkal ért a jelenlegi szakaszába.

x Hirdetés
A hit világa - 2024.04.13

A hit világa – 2024.04.13

A terület teljes rehabilitációja a cél