Állami és kormányközeli cégek a partnerei Orbán testvérének

A Mészáros Lőrinc féle ZÁÉV, Szíjj László Duna-Aszfaltja, de az állami Mátrai Erőmű és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság is partnerként szerepel annak a lőtérnek a honlapján, amely Orbán Viktor miniszterelnök testvérének, Orbán Áronnak a területén épül – írja az Átlátszóra hivatkozva a Forbes.

x Hirdetés

A szécsénkei lőtér tulajdonosa, a Multi Shoot Zrt. ügyvezető igazgatója tavaly óta Orbán Viktor miniszterelnök testvére, Orbán Áron. Ide van bejegyezve a fióktelepe a Magyar Harcászati Akadémia nevű civil szervezetnek is, amelynek elnöke szintén Orbán Áron. Az akadémia pedig – az alapszabálya szerint – lőtér fenntartása és lövészet oktatása mellett „rendvédelmi, honvédségi szervek számára oktatások, gyakorlati képzések és lőkiképzések szervezését” vállalná „mind utánpótlás, mind hivatásos állomány szinten”.

A lőfegyverekkel, taktikai- és munkaruházattal foglalkozó Multi Shoot Zrt. nem válaszolt az Átlátszó megkeresésére, de néhány érintett cég igen. Így derült ki, hogy valóban üzleti kapcsolatban állnak a miniszterelnök testvéréhez köthető vállalkozással. Szerették volna megkérdezni tőle, hogy miért szerepelnek a hozzá köthető lőtér honlapján állami és kormányközeli cégek partnerként. A sort a Mészáros Lőrinc-féle ZÁÉV kezdi, őket követi a Szíjj László tulajdonában álló Duna Aszfalt, az Apáthy-család A-Híd Zrt.-je, a Csányi Sándorhoz köthető Bonafarm Group és egy Zemplén Gourmet nevű cég. Majd jönnek az állami cégek: Mátrai Erőmű, Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, az MVM alá tartozó MAVIR és az Atomix Kft.

x Hirdetés
Drágább, ellenben nagyobb is - Új helyszínt javasoltak a nyolcvanasi kispostának

Drágább, ellenben nagyobb is – Új helyszínt javasoltak a nyolcvanasi kispostának

Több száz szabálytalankodót csípett fülön a rendőrség