„Ki a legnagyobb hős a világon”- Honeybeast akusztik a CoolTéren (interjú)

Elgondolkodtató történetek és gondolatok olykor lágy, néha keményebb dallamokba burkolva. Aki egyszer hallotta a HoneyBeast dalait, később bárhol felismeri őket. A CoolTér Piknik idei ráadás koncertjét ők adták. A koncert előtt Bencsik-Kovács Zoltánnal és Tarján Zsófival beszélgettünk.

x Hirdetés

A zenekar 2011 óta létezik ebben a felállásban, ebben az évben több tagcsere is történt, Zsófi, te hogy kerültél a csapatba?

Tarján Zsófi: Én a Kőbányai zenestúdióba jártam, ahová a Kővágó Zsolt a zenekar billentyűse is. Ő írt nekem egy levelet, hogy van-e kedvem csatlakozni a zenekarhoz. Elmentem egy próbára, és a többit már tudjátok.

A nagy ismertséget a 2014-es év hozta meg számotokra. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjében a legjobb 8 közé választották a Te vagy a legnagyobb hős című dalotokat. Nektek is ez a dal a kedvencetek vagy van a közönségnek egy kedvence, és vannak saját kedvenceitek?

Tarján Zsófi: Azért nehéz kérdés ez, mert a kedvenc az mindig más.Ez hangulatfüggő, és nyilván a Hős a közönségsiker, de mindenkinek megvannak a saját kedvencei, és valószínűleg nem a „hős”.

Hanem?

Bencsik-Kovács Zoltán: Sok más. Van vagy hatvanvalahány dalunk ami megjelent, mindenkinek más a kedvence. De tény, hogy a „Hősnek” nagyon sokat köszönhetünk.

És tudjátok hányszor nézték meg a youtube-on ezt a dalt? Huszonnégy milliószor.

Bencsik-Kovács Zoltán: Hát a fő csatornán, de az egyéb csatornákkal együtt ez már bőven túl van a harminc millión. De manapság már nem ritka a 20 millió feletti nézettség. Azt mondta egyszer egy barátom, hogy akkor lesz nagy sláger, ha majd a lagzikban is játsszák. És ezt már a kezdetektől játsszák.

Zsófi, egyedüli női tagként mennyire hordanak a tenyerükön a fiúk?

Tarján Zsófi: Mindig a tenyerükön hordanak, amikor kell.

Ezt most azért kérdezem, mert egy riportban azt mondtad, hogy ritkán kapsz a férfiaktól elismerést.

Tarján Zsófi: Jó de ez nem rájuk vonatkozik, hanem a civil életemre.

És az változott már?

Tarján Zsófi: Igen.

Ki írja a dalszövegeket?

Bencsik-Kovács Zoltán: Én.

És, hogyan ihletődsz?

Bencsik-Kovács Zoltán: Zsófi úgy szokott fogalmazni, hogy nyitott szemmel járok a világban és a Zsófira írom a dalszövegeket. Erősen keveredik az én életem, gondolataim azokkal a témákkal, amikről én úgy gondolom, hogy Zsófi hitelesen tud számot adni.

Azt tudom rólad Zsófi, hogy nagyon komolyan veszed a szakmádat. A koncertek előtt nem bulizol, edzel előtte. Ez még mindig így van?

Tarján Zsófi: Tegnap 6 km-t tettem meg és megcsináltam a másik erőnléti edzésemet, ami már mindennapos és igyekszem a kardiót is beiktatni a mindennapjaimba. Azért csinálom, hogy egészséges legyek de tény, hogy a hangos bulikon próbálok minél több energiát beleadni és ezt bírni kell.

Mire számíthat ma a gyöngyösi közönség?

Bencsik-Kovács Zoltán: Összeszedtem azokat a dalokat, amiket nem illik kihagyni, többek között a „hős” is lesz. Próbálunk olyan dalokat beilleszteni, amik egy szál gitáros verzióban is jól állnak. Büszkék vagyunk rá, hogy mindegyik dalunkat egy szál gitárral vagy ukulelével is le lehet kísérni. Nem vagyok benne biztos, hogy a manapság piacon lévő előadók dala is megszólalnának gitárral, legalábbis 100 százalékban nem.  Mi erre törekedtünk mindig. Bár nekünk is van, ami jobban szól és van , amelyik kevésbé. A pályafutásunk majdnem minden szakaszából fel fog csendülni egy dal.

Hogyan készülnek a videoklipek? Nekem a cirkusz és póker is nagyon tetszett.

Tarján Zsófi: Dudás Balázs rendezte mindkét klipet és mindkettőben Hermányi Mariann a főszereplő. A póker idén nyáron készült és Jászberényi Gábor a főszereplő meg nyilván mi is ott vagyunk mint mellékszereplők. A zenekar nem nagyon szeret szerepelni a klipjeiben, ha szerepel is valaki, az csak Zsófi.

Szerények vagytok?

Tarján Zsófi: Inkább félénkek.

Bencsik-Kovács Zoltán: Introvertáltak vagyunk, a színpadon meg ugrabugrálunk.

Ezt, hogy lehet összeegyeztetni a színpadi léttel?

Tarján Zsófi: Introvertáltakból válnak a legjobb extrovertáltak. Begyakoroltuk.

2020-ban jelent meg az utolsó lemezetek, mikor jön a következő?

Bencsik-Kovács Zoltán: Most a terveink szerint lesz kettő is. Fél éven belül kettő is meg fog jelenni. Az egyik november környékén bakeliten is, annak már az arculata is kész. Az utóbbi két évben született dalokból lesz bakelit verzió. Legkésőbb jövő tavasszal pedig jön a vadonatúj lemez.

Zsófi, ismert emberek gyerekeinek nagy kihívást jelent, hogy kilépjenek a szüleik árnyékából, hogy érzed neked mennyire sikerült ez?

Tarján Zsófi: Én úgy gondolom, hogy igen, de ahhoz meg kellett találni azt a közeget, ahol ez meg is történhet. És a HoneyBeast-ben ez meg tudott történni.

x Hirdetés

Különleges Omega relikviák Gyöngyösön (videó)

Két évre lezárják a Kármán József utcát