A legtöbb lakásban már hidegek a radiátorok

A távhőszolgáltatást igénybe vevők jelentős része már kérte a fűtés leállítását. A fűtési szezon hivatalosan május 15-ig tart, vagyis a szolgáltatást végző Városgondozási Zrt-nek eddig az időpontig készenléti üzemmódban kell dolgoznia.

x Hirdetés

Polonkai Béla, a társaság távfűtési üzletág-vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a közintézmények közül az iskolákban nem, az óvodákban viszont még fűtenek, a szabályozórendszerük azonban a 18 fokos külső hőmérséklet felett leáll. A Városgondozási Zrt. közel 3 ezer lakásban és 60 egyéb fogyasztónál látja el a fűtést és melegvíz ellátást, a mai napig pedig már 90%-uk kérte a lekapcsolást az enyhébb idő miatt. Ha valaki május 15-e előtt leállíttatná a távfűtést, akkor a lakások tulajdonosainak a társasház kezelőjétől kell kérniük, aki továbbítja azt a cég felé.

Az idei fűtési szezon a szokottnál korábban kezdődött, a vártnál hamarabb beköszöntött hideg idő miatt. A Városgondozási Zrt. munkatársai a nyár folyamán, a távfűtési rendszer karbantartását a terveknek megfelelően elvégezték, szeptember 15-én a jogszabályban előírtak szerint készen álltak a fűtési szolgáltatás biztosítására.

Borítókép: Freepik.com

x Hirdetés

Adó 1% – Gondoljon a gyöngyösi szervezetekre

Részletszabályok – így akcióznak a boltok