Több, mint 30 év után idő előtt távozott a vezető

Új vezetőt iktattak be a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére. A szervezetet május elsejétől a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetője, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes irányítja, az eddigi igazgató, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 2023. május elsejével saját kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul.- tájékoztatta portálunkat a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

x Hirdetés

Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője az újonnan kinevezett igazgatóval kapcsolatban hangsúlyozta, hogy felkészült szakember kerül az állomány élére, aki vezetői kompetenciái alapján kiválóan ellátja a megyei igazgatóság irányítását, egyúttal kérte a társszervek vezetőit, hogy támogassák az igazgatót úgy, ahogyan azt eddig is tették.

Az ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy célkitűzései között szerepel az önkéntesség és a lakosságvédelem erősítése, a hatósági munka területén a megelőzés hatékonyabbá tétele az ügyfélbarát, magas színvonalú szakmai munka révén. Megerősítette, hogy folytatni fogja valamennyi társszervvel a jó együttműködést. Az új igazgató kijelentette, hogy mindenki munkája fontos, valamennyi kollégájára számít a közös célok elérésében.

Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 1986 óta szolgált hivatásosként, először a Heves Megyei Tűzoltó-parancsnokság, majd a jogutód szervezet, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. 2002. és 2006. között a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese volt, ezt követően Eger város hivatásos tűzoltóságának parancsnoka, majd 2010 novemberében a Heves megyei katasztrófavédelem igazgatójának nevezték ki. A dandártábornok búcsúbeszédében köszönetet mondott a munkatársaknak, ahogy fogalmazott, öröm és megtiszteltetés volt velük együtt szolgálni.

Borítókép: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

x Hirdetés

Hatalmas partival ünnepeltek a tyúkok (videó)

Szupercella