Mentőhelikopter is érkezett a motoros balesethez

Súlyos baleset történt tegnap este a 24-es főúton, Parádsasvárnál. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Három motoros ütközött össze, a sofőröket kórházba szállították- számolt be róla a heol.hu

x Hirdetés

A jó idő beköszöntével egyre több motoros gördül ki az utakra, a Mátra és a 24-es út pedig kedvelt úti célja a két kerekű jármű szerelmeseinek, ez pedig maga után vonja azt, hogy nem telik el úgy szezon, hogy ne történjenek balesetek. Juhász Gábor, Hatvani Motoros Egyesület elnöke a Gyöngyösi TV Nápolyi című műsorában beszélt arról, hogy a szezon megkezdése előtt érdemes nem csak a motor műszaki állapotát átnézni, de a motorosnak is pszichésen felkészülni, hiszen fél évig csak a garázsban porosodott a jármű. Juhász Gábor hangsúlyozta, mindegy, hogy ki hány éve ül motoron, az őszi-téli szezonban sokat felejt mindenki, így minden tavaszi szezonkezdet előtt érdemes részt venni egy vezetéstechnikai tréningen, ahol nem csak visszarázódik a sofőr, de megtanulhat vészfékezni, kikerülni akadályokat. Ez a tudást sok esetben életet menthet.

Fotó: Agria Tv Bt.

Az egyesület elnöke kiemelte azt is, hogy az autósoknak is érdemes felkészülni arra, hogy motorosok jelennek meg az utakon, hiszen sok esetben “láthatatlanok”, messzebbről nehezebben lehet őket észrevenni. De mint mondta, a legfontosabb a türelem, hogy a járművek vezetői megszokják egymást.

Borítókép: Agria Tv Bt.

x Hirdetés

Újabb brutális állatkínzás – csak erős idegzetűeknek

Innovatív bormustrán választották ki a Mátra legjobb borát