Határérték alatt a légszennyezettség

Mobil mérőállomást kaptak az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, akik egy héten keresztül mérik a környezetük levegőszennyezettségét és a szállópor koncentrációját. Az intézmény számára kiemelten fontos a környezeti nevelés, tavaly örökös ökoiskola címet nyertek.

x Hirdetés

Az egészségügyi határérték alatt van a levegő szennyezettsége a Nyolcvanasi városrészben- a vizsgálatok azonban egész héten folynak, hiszen az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába érkezett egy mobil meteorológiai állomás, illetve egy szállópor koncentrációt mérő készülék.

Évek óta kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés

Oroszi Hajnalka az intézmény igazgatója elmondta, évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek környezeti nevelésére, éppen ezért ragadták meg az alkalmat, hogy részt vegyenek az úgynevezett Kölcsön kapott levegő programban. Az egy hét során a diákok érdekes programokon, előadásokon és kiscsoportos foglalkozásokon vehetnek részt, folyamatosan mérik az iskolában és annak környezetében a légszennyezettséget és a szállópor koncentrációt. Eddig a városrész jól vizsgázott, mindkét érték határérték alatt van, vagyis nem káros az egészségre. Az intézményvezető hozzátette, a gyerekek nagyon lelkesek és nagy érdeklődéssel fogadták a programot és hisz abban, hogy ha csak egy kis pluszt is hozzá tudnak tenni a tananyaghoz ami érdekes és jobban megmarad, már megérte.

Az iskolában is mérik a szállópor koncentrációt

Oroszi Hajnalka bízik abban, hogy a jövőben is lesznek hasonló programok, hiszen a környezetvédelem rendkívül fontos az intézmény számára, tavaly el is nyerték az örökös ökoiskola címet.

x Hirdetés

Megtalálhatják Aba Sámuel sírját

Megújul Sastó

Megújul Sastó