Jobb, ha kapcsol!

Országos ellenőrzés sorozatot indított a rendőrség. A következő egy hétben főként a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

x Hirdetés

Újabb egyhetes ellenőrzés sorozatot indított a rendőrség, csatlakozva ezzel az unió egészére kiterjedő “Seatbelt” akcióhoz. Főleg a passzív biztonsági eszközök használatát fogják figyelni, elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát. A legutóbb februári akció során, ahol szintén a passzív biztonsági eszközök voltak célkeresztben 207 járművezetővel és 103 utassal szemben intézkedtek a rendőrök a biztonsági öv használatának hiánya miatt, 9 esetben a gyermek nem volt megfelelően rögzítve. Egy korábban készült tanulmány szerint az utóbbi években nőtt a biztonsági övet használók száma. 2016-ban például a személyautókban elöl ülők 76 százaléka, a hátul ülők 49 százaléka csatolta be az övét.

Az interneten egyébként több elrettentő videó is megtekinthető arról, hogyan viselkedik testünk egy ütközés során, ha nem használunk biztonsági övet.

A következő időszakban szinte havi rendszerességgel lesznek országos akciók, áprilisban például a gyorshajtókra vadásznak majd a rend őrei.

Április 17-23.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
Május 08-14.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
Június 14-20.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése)
Augusztus 07-13.: „Speed” (sebesség-ellenőrzés)
Szeptember 09-15.: „Focus on the Road” (figyelemelvonó tényezők elleni fellépés)
November 06-12.: „Truck & Bus” (tehergépjármű- és autóbusz-ellenőrzés)
December 11-17.: „Alcohol & Drugs” (ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése).

A 24 órás ellenőrzések közül a Speedmarathon várható időpontja április 21., az Alcohol & Drugs maratoné pedig június 17. és 18.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés

Újabb sikeres akció a Durandában

Egy életre börtönbe kerülhet a gyerekgyilkos