Egy életre börtönbe kerülhet a gyerekgyilkos

Életfogytig tartó börtönt kér az ügyészség arra a férfira, aki meggyilkolta mindkét lányát még tavaly Aszódon. A vádirat szerint a férfit bosszú vezérelte, tettét pedig előre eltervelte.

x Hirdetés

A vádirat szerint a férfi és felesége között megromlott a viszony, ezért tavaly áprilisban elváltak. A bíróság a Vámosgyörkön élő anyának ítélte a két 18 év alatti lányt, de a férfinak kéthetente kapcsolattartást biztosított. A férfi már akkor elhatározta, hogy végez a gyerekeivel, hogy így álljon bosszút volt feleségén. A férfi baltát és gumikesztyűt vásárolt, majd május 20-án, amikor a lányok nála voltak, megvárta míg elalszanak, majd megölte őket. A lányoknak esélyük sem volt a túlélésre, olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy néhány percen belül életüket vesztették. Ezt követően végrendeletet hagyott maga után, elhagyta a lakását és másnap Adácson tehervonat elé vetette magát. Bár súlyos sérüléseket szenvedett, túlélte.

Helyszínelnek a családi tragédia helyszínén

Arról nem számolt be sem az ügyészség, sem korábban a rendőrség, hogy édesanyjuk már napokkal a holttestek megtalálása előtt bejelentette a lányok eltűnését, a rendőrök ki is szálltak az apa lakásához, be azonban nem mentek. Emiatt öten fegyelmit kaptak. A nő korábban négyszer jelentette fel a volt férjét.

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.

x Hirdetés

Jobb, ha kapcsol!

Bíróság előtt a gyerekgyilkos