12 csapat mérte össze egymás receptjeit a 25. Görgényi László főzőversenyen, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon. A bográcsokban gulyás és pörkölt készült, az elkészítés módjában azonban színes volt a mezőny, így volt, aki füstölt szalonnával próbálkozott, mások viszont maradtak a klasszikus ízeknél.
A zsűri vezetője Nagy Zoltán mesterszakács, kiemelte nagyon ízletes ételeket kóstolhattak, az elmúlt évek legnehezebb döntését kellett meghozniuk, mivel a pontszámok rettentően közel voltak egymáshoz.
Pörkölt kategóriában a győztes a Rákoczis Séfek csapata lett, őket követte a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete, míg a 3. helyen a Gyöngyösi Roma Nemzetíségi Önkormányzat csapata végzett.
A gulyások esetében a győztes a Mátrai Borokháza csapata lett, mögöttük végzett a Cefrebarátok, a harmadik helyet pedig a Jobbik Gyöngyösi Alapszervezete hozta el.