Hibátlan teljesítménnyel tornagyőztesek a farkasok

Utolsó is mérkőzését is megnyerte a csehországi felkészülési tornán a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely így magabiztos teljesítménnyel, három mérkőzésen aratott három győzelemmel megnyerte a házigazda Koprivnice, a szlovák Tatran Presov és a lengyel Glogów részvételével szervezett viadalt.

x Hirdetés

Nemzetközi felkészülési tornát rendezett a cseh első osztályú bajnokságban szereplő Koprivnice, amelyre a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát is meghívták a szlovák Tatran Presov, valamint a lengyel Glogów mellett. Mint Bíró Balázs vezetőedző elmondta, a tornát eredetileg nem tervezték be a július 17-én kezdődött felkészülési programba, a felkérés később érkezett, azonban több ok miatt is élt a lehetőséggel.

A csapat forrás: gykk.hu

„Mióta a csapat vezetőedzője vagyok, nem szerepeltünk még ilyen színvonalas tornán, ami sok hasznos tapasztalatot hozhat, ráadásul az utazás és az együtt töltött két nap a csapatépítés szempontjából is jól hasznosítható, mindemellett pedig az időpont is nagyon jól illeszkedett a felkészülésünkbe, mert épp a csúcsterhelésünk időszakára esett, annak a hétnek a végére, amikor a legnagyobb terhelést kapták a srácok. Ezúton is köszönjük a felkérést a hazai klubnak, tökéletes vendéglátásban volt részünk, minden igényünket kielégítették, nagyon jó minőségű tornán vehettünk részt.”

A mieink a hosszú utazás elsőként a papíron leggyengébbnek tűnő hazai gárdával néztek farkasszemet, és bár csak időszakosan tudtak abban a minőségben játszani, amire képesek lennének, több jó periódust is produkáltak, így sikerült megszerezniük a győzelmet annak ellenére is, hogy a hazaiak nem adták könnyen bőrüket. Másnap délelőtt a Tatran Presov következett, az állandó nemzetközi kupaszereplő szlovák együttes nem volt ismeretlen a mieink számára. Az eperjesiek a 45. percig vezettek farkasaink ellen, akik azonban az utolsó negyedórában feljavuló védekezésüknek és kapusteljesítményüknek köszönhetően meg tudták fordítani a mérkőzést, és végül egygólos győzelmet arattak. Szombat délután így a tornagyőzelem volt a tét a Glogów elleni találkozón, ahol a legstabilabb teljesítményt sikerült nyújtaniuk a mieinknek, akik végig vezetve nyerték meg zárómeccsüket- olvasható a Gyöngyösi Kézilabda Klub honlapján.

„A mérkőzések sorrendje ideális volt a számunkra, mivel a négy csapat közül a leggyengébbel kezdtünk, ami a hosszú utazás után kedvező volt – kezdte értékelését Bíró Balázs vezetőedző.  Másnap délelőtt játszottunk a Presovval, amit tavalyról ismertünk, bár idén új edzővel és több új játékossal készülnek. Nagyon agresszív csapatról van szó, ami rendkívül lendületes kézilabdát játszik, és védekezésben keményen lépnek fel. Ezen a találkozón különösen azt volt jó látni, hogy a 45. perc tájékán még volt bennünk tartás, és meg tudtuk fordítani az eredményt, korábban ugyanis csak ritkán sikerült komolyabb hátrányból felállnunk. A találkozón egyébként már több időszakban is magas hőfokú volt a védekezésünk, és örömteli, hogy fizikálisan is bírtuk a csatát, és egy kicsit presztízskérdést is csináltak a srácok belőle, hogy ezt a találkozót megnyerjék, hiszen miután az első napon a Presov 10 góllal megverte a lengyeleket, így kalkulálható volt, hogy ez a találkozó lesz a torna döntője. A mérkőzést beárnyékolta Dobi Sanyi sérülése, akinek a meccs hajrájában letapadt a lába, és megsérült a térde, de bővebbet csak a jövő heti vizsgálatok után tudok mondani az állapotáról. Mindenesetre a harmadik mérkőzésen már nem szerepelhetett. Az utolsó meccs az előző lefújása után három órával kezdődött, így nem volt sok időnk pihenni, de szerettük volna, ha a kialakult helyzet után három győzelemmel hozzuk le a tornát. Nyilván továbbra is a saját játékunk volt az elsődleges szempont, de én magam sem vártam, hogy ezen a meccsen fog a legstabilabb lábakon állni a védekezés, ebben a szegmensben mérkőzésről mérkőzésre javultunk, és meg vagyok elégedve a kapusok teljesítményével is. A mérkőzés első negyedórájában kialakítottunk egy magabiztos előnyt, és utána az ellenfelünkön is látszott, hogy érzékeli a különbséget, de ennek ellenére több felzárkózási kísérletét is vissza kellett vernünk” – fogalmazott Bíró Balázs, aki rendkívül büszke a csapatára, hiszen nemzetközi kupaszereplő együtteseket sikerült maga mögé utasítania.

„A lengyel és a szlovák csapat is az Európa Liga csoportkörére készül, és az eredmények ellenére nyilván nem gondolom, hogy nekünk is ott lenne a helyünk, hiszen ez „csak” egy felkészülési torna volt, de mindenképpen reményt keltő a mutatott játék és az a fejlődés, amin akár a tornán belül végigmentünk. Az is pozitív hozadéka a tornának, hogy a saját csarnokunktól távol tudtunk így teljesíteni, ugyanis a felkészülési mérkőzések összeállításánál szempont volt az is, hogy többször kelljen idegenbe utaznunk. Ezzel az a célunk, hogy a bajnokságban az elmúlt két évben idegenben mutatott teljesítményünkön javítsunk. Örülök annak is, hogy a harmadik mérkőzés utolsó bő negyedórájában bemutatkozhatott Pánczél Kevin is a felnőtt csapat színeiben, és a rendelkezésére álló idő alatt több védést is bemutatott, így sikeres volt a debütálása” – fogalmazott a vezetőedző, akiben két dolog miatt van hiányérzet a torna végén: „Az egyik Dobi Sanyi sérülése, a másik pedig, hogy Mitar Markez családi okok miatt nem tudott elutazni velünk. Összességében azonban nagyon hasznos két napon vagyunk túl, és a tornagyőzelem nyilván a srácok önbizalmának is jót tett.” –írja a gykk.hu.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös eredményei:

  • KH ISMM Koprivnice – HE-DO B. Braun Gyöngyös 29-33 (15-21)
  • HE-DO B. Braun Gyöngyös – Tatran Presov 33-32 (13-18)
  • Chrobry Glogów – HE-DO B. Braun Gyöngyös 27-30 (13-16)

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további felkészülési mérkőzései:

  • 2024. augusztus 23. (péntek) Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös
  • 2024. augusztus 30. (péntek) Dabas KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös

x Hirdetés

Előzzük meg a kutyapánikot tűzijáték idején

Jövőre Veled ugyanitt – sikert aratott a színházi darab!

Jövőre Veled ugyanitt – sikert aratott a színházi darab!