Folytatódhat a rendőrség és a városrendészet együttműködése

Tovább folytatódik a rendőrség és a Városrendészet együttműködése – döntöttek mai ülésükön a képviselők. A képviselő – testület még márciusban határozott arról, hogy április 1-től június 30-ig a közbiztonság javítása érdekében a rendőrség és a Városrendészet együttműködésében gyakoribb járőrszolgálat valósuljon meg, ez annyira jól sikerült, hogy folytatják.

x Hirdetés

A márciusi ülést követően az Önkormányzat adomány formájában, csaknem 2 millió forint adott a rendőrségi állomány többletköltségeinek fedezésére. A megállapodás megkötését követően a közös szolgálatellátás megindult, és jelenleg is tart, az együttműködésnek pedig pozitív a visszhangja. A rendőrség információi szerint a jelzett időszakban 30 fő rendőr 222 órában teljesített túlmunkát, különösen a Duránda és a Harmadosztály környékén. A Városrendészet adatai alapján a közös járőrszolgálatot is tartalmazó együttműködés keretein belül 9 esetben történt meg a közös szolgálatellátás, összesen 72 órán át, szolgálatonként több rendőrrel. A hatékony bűnmegelőzés, bűnüldözés megvalósítása érdekében a kooperáció meghosszabbítását kezdeményezte a rendőrség.

Hiesz György polgármester, az ügy előterjesztője figyelemmel az előttünk álló nyári idegenforgalmi időszakra, valamint az áprilisi rendőrségi beszámoló kapcsán a közbiztonság helyzetének javítására megfogalmazott elvárásokra, javasolta a június 30-án lejáró együttműködési megállapodás meghosszabbítását 2024. szeptember 30-ig, ugyancsak majdnem 2 millió forint összegű adomány megítélése mellett.

 A képviselő testület egyhangúan,15 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

x Hirdetés
Folytatódik a közös járőrözés

Folytatódik a közös járőrözés

Feljelentést tesz az Önkormányzat a csaló cég ellen