Hamarosan elkezdődhet a szúnyogirtás Gyöngyösön

Jelenleg a szúnyogirtási ajánlatok beérkezését várják, csak ez után tudják majd eldönteni, hogy kivel végeztetik el a munkát.- tájékoztatott a Városüzemeltetési Igazgatóság. Az időjárási előrejelzések alapján előre láthatóan július első 2 hete lesz alkalmas az irtásra.

x Hirdetés

Juhász Katalin a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a város jelentkezett a Katasztrófavédelem országos programjába, azonban kevés az esély, hogy ennek keretében megkezdődjön az irtás, mivel inkább folyók, tavak környéke, illetve a nagyobb idegenforgalmi helyek vannak a projekt fókuszában. Az igazgató így a költségvetésben megtervezett keretösszeg terhére kért 4 helyről ajánlatot Gyöngyös, Farkasmály, Mátrafüred, Sástó földi szúnyoggyérítésére.

Fontos információ, hogy az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

x Hirdetés

Izzasztó hőség jön (ivókutak és klimatizált helyiségek térkép)

Bravúros győzelmet arattak a gyöngyösi tűzoltók