Gyöngyösi iskolákat díjaztak a sportos kihívásban

Két gyöngyösi iskola, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium és az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is remekül szerepelt, ezzel pedig komoly pénzjutalomban részesült a Millió lépés az iskoládért kihívás keretein beül.

x Hirdetés

A program célja az egészséges életmódra való nevelés, valamint a sport népszerűsítése, így a 11 hetes kihívás alatt az iskolák feladata, hogy minél többször teljesítsék a Kékkör túraútvonal távját, amely 2583 km. Természetesen nem kell a diákoknak a teljes országot keresztültúrázniuk több százszor, a Millió lépés programban ugyanis a Magyar Szervátültetettek Szövetsége betegszervezet ingyenes applikációjának letöltésével lehet részt venni. Az applikáció egységesen, lépésszámokban kifejezve mutatja meg a napi fizikai aktivitást, több mint 60 féle mozgás időtartamát beírva, majd ezeket lépésekké alakítva. A kihívás végén minden olyan iskola, aki legalább hét kékkört teljesített, annyi sorsjeggyel vehet részt a sorsoláson, ahányszor teljesítették a távot. A sorsoláson 100 iskola nyer 1 millió forintot, amelyet sportszervásárlásra használhatnak fel.

A Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium diákja és tanárai idén fantasztikusan teljesítettek, hiszen 68,9-szer teljesítették a távot, így a több ezer nevező között a 6. helyezéssel várhatták a sorsolást és nyertek végül 1 millió forintot. Az iskola a Facebook oldalán köszönte meg annak az 588 főnek, akik „saját egészségük megőrzése mellett nekünk gyűjtötték a lépéseket.”

A kihívás egy másik kategóriája a zöld pontok gyűjtése. Ezeket a pontokat az iskolába érkezésre kapják az intézmények, így ha gyalog, vagy tömegközlekedéssel érkeznek a diákok, nagyobb jutalomban részesülnek, míg ha autóval, akkor viszont egyáltalán nem kapnak pontokat. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szorgalmasan gyűjtögetett, a megtett lépések és a kapott zöld pontok tekintetében is 2.helyen végeztek a környező iskolák között, ezzel pedig 250.000 forintos támogatást nyertek.

x Hirdetés

Így kerülhető el az akár milliós bírság

A díjak is dalszerzésre motiválják Márkus Lizát

A díjak is dalszerzésre motiválják Márkus Lizát