Szókovács Péter Gyöngyös következő polgármestere

Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület – Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi önkormányzati választásokon. A leadott voksok 42,16%-át szerezte meg. A képviselők többsége marad, a testületben csupán három új képviselő foglal majd helyet.

x Hirdetés

Magas részvétel mellett zajlott a választások Gyöngyösön, a választásra jogosultak közel 58 százaléka adta le voksát. A polgármesterjelöltek tekintetében Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület – Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje kapta a legtöbb voksot, szám szerint 5512-őt, amely elegendő volt arra, hogy győztesként befusson, míg a másik két jelölt Dr. Végh Attila, az Ellenzéki Együttműködés és Nagy Attila, a VAGY Közéleti Egyesület jelöltje, összesen közel nyolcezer voksot gyűjtött.

A körzetek tekintetében nincs jelentősebb változás, valamennyi regnáló képviselő behúzta a körzetét. Így az 1-es körzetben maradt Faragó Tamás, a 2-esben Kévés Tamás, a 4-esben Dr. Ördög István, az 5-ben Percze László, a 6-asban Ferenczy Tamás, a 7-esben Besze Andrea, a 8-asban Dr. Szén Gabriella, míg a 10-esben Bárdosné Kocsis Éva. Csupán azokban a körzetekben van változás, ahol teljesen új képviselőt indítottak. A dombi városrészen, a 3-as körzetben rendkívül szoros volt az eredmény, végül az utolsó szavazókörben Dr. Tóth Norbert Áronnal, az Ellenzéki Együttműködés jelöltjével szemben tudott fordítani Vágó Zoltánné, a kormánypárt jelöltje, így több ciklus után jobboldali képviselője lesz a körzetnek. Dr. Végh Attila körzetében a 9-esben Tuza György lett a befutó.

A VAGY Közéleti Egyesület nem nyert körzetet, töredék szavazatoknak köszönhetően egy képviselőt delegálhat a testületbe, Nagy Attila személyében. A közvéleménykutatások során szakemberek és vezető politikusok is hangsúlyozták, hogy a VAGY indulása arra volt jó, hogy az ellenzéki szavazókat megossza, amely helyben is jól látszódik, illetve országosan is több helyen ez a modell működött. Listáról egyébként az elkövetkező öt évben a testületben helyet kapott Dr. Végh Attila, az Ellenzéki Együttműködés jelöltje, illetve a kormánypárt két képviselője Kiss Tivadar és Tóth Benjámin.

Dr. Végh Attila, az Ellenzéki Együttműködés polgármesterjelöltje tegnap este az eredmények tükrében televíziónknak elmondta, hogy természetesen gratulál Szókovács Péternek az eredményhez, majd kérdésünkre, hogy min mehetett el ez a választás elmondta, hogy a VAGY Egyesület több, mint 22 %-ot kapott, ami nagyban befolyásolta az eredményeket.

Szókovács Péter, a Városom, szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, ahogyan eddig, úgy vasárnap sem kívánt televíziónknak nyilatkozni, ő ma reggel egy Facebook posztban köszönte meg a bizalmat. Úgy fogalmazott ” Azt mondtuk, a választás tétje az, hogy Gyöngyös jövőjének egyetlen esélyét váltsuk közösen lehetőséggé. A gyöngyösi választók pedig egyértelmű felhatalmazást adtak programunknak, a feladatunk, hogy Gyöngyösön rendnek kell lennie! „

A Vagy Közéleti Egyesület tegnap óta semmi sem posztolt, Nagy Attila csupán Bezzegh Attila, a 6-os körzet jelöltjének bejegyzését osztotta meg reggel, melyben gratuláltak a győztesnek és kifejtették, hogy az eredmény láttán úgy érzik, hogy Gyöngyös nem akart változást.

A települési nemzetiségi önkormányzati képviselőválasztáson roma és ruszin nemzetiségi önkormányzatot választottak Gyöngyösön. A roma nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének megválasztott tagjai Majorosné Kanalas Zsanett, Danyiné Kuti Ibolya, Farkas László, Farkas Lászlóné,
Farkas Róbert

A ruszin nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének megválasztott tagjai Hancsárikné dr. Tóth Bernadett, Szabó Gábor József, Hancsárik Zsolt.


A választás Gyöngyösön eredményes, azonban egyelőre nem jogerős. Az önkormányzati választás után szeptember 30-áig változatlanul a régi képviselők és polgármesterek maradnak hivatalban.

x Hirdetés

Megvannak a körzetek képviselői

Baleset – áll a forgalom