Nyitnak a szavazókörök, kezdődik a választás

A szavazólapokat ezidáig a Helyi Választási Iroda őrizte, mostanra pedig már minden egyes szavazókörbe megérkeztek. Gyöngyös területén összesen 10 körzetben, 30 szavazókörben várják a választókat reggel 6 és este 7 óra között. A szavazónál fontos, hogy legyen érvényes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya.

x Hirdetés

Ma nem csak polgármestereket és önkormányzati képviselőket, hanem vármegyei és nemzetiségi képviselőket is választ az ország, valamint idén először az Európai Parlamenti választást is ma tartják.
Gyöngyösön összesen három polgármesterjelölt neve szerepel majd a szavazólapon, valamint a 10 körzetben összesen 42 egyéni jelölt száll harcba. Érdekesség, hogy 2019-ben mindössze egy körzetben választottak új képviselőt a lakosok.

Városunkban idén 22 280 fő jogosult szavazni, a legutóbbi önkormányzati választáson pedig a szavazókorúak több mint fele voksolt is. Hogy ma ez hogy alakul, egyelőre nem tudni, az első részvételi adatokat 7 órakor hozzák nyilvánosságra. A tapasztalatok alapján a legtöbben a délutáni órákban teszik ezt meg.
Bár a választási értesítőket már jó előre kiküldték, a megléte nem feltétele a voksolásnak. Ha valaki nem biztos abban, hogy pontosan hova kell mennie, ITT talál segítséget

Aki egészségi állapota miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát igényelhet. Ezt még ma 12.00 óráig a szavazatszámláló bizottságnál meg lehet tenni.

A szavazókörök este 7 órakor zárnak, ezt követően történik a szavazatok számlálása. Az európai parlamenti választás eredményeinek közlése 23 óra után kezdődhet meg. Először a leendő polgármester személyére derül fény, majd az önkormányzati képviselőkére.

A választás eredményeinek alakulását élőben követheti választási műsorunkban, este 20:30-tól.

x Hirdetés

Élő, választási műsorral jelentkezünk vasárnap

Közel 400 gyöngyösi már leszavazott