Élő, választási műsorral jelentkezünk vasárnap

Vasárnap választ az ország, június 9-én önkormányzati, nemzetiségi, vármegyei valamint európai parlamenti választásokat tartunk. Gyöngyösön 3 polgármester jelölt, illetve 10 körzetben összesen 42 képviselőjelölt méretteti meg magát. A nap eseményeiről a Gyöngyösi Tv felületein folyamatosan beszámolunk, este fél 9-kor pedig élő választási műsorral jelentkezünk.

x Hirdetés

Vasárnap reggel 6 órától 19 óráig lehet majd voksolni, a szavazáson részt vehet minden magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar és európai uniós (európai parlamenti listára) állampolgár, aktív választójoggal, menekültnek elismert polgárok, továbbá huzamos tartózkodási jogosultsággal rendelkező személyek is.

Fontos, hogy szavazni, csak választás napján érvényes okmányokkal lehetséges, lejárt dokumentumokkal nem lehet majd voksolni. A választópolgárok érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel tudják igazolni személyazonosságukat, a lakcím igazolásához pedig szükség lesz a lakcímkártyára. Ha valaki nem rendelkezik a megfelelő iratokkal, az okmányirodák annak érdekében, hogy mindenki élhessen választási jogával, vasárnap is nyitva lesznek. Gyöngyösön összesen 30 szavazókörben várják majd a lakosokat, azt pedig, hogy ki hol tud majd szavazni, a Választás.hu oldalán lehet megtekinteni. Idén is lesz lehetőség mozgóurnát igényelni azon személyeknek, akik egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk, illetve fogva tartásuk miatt nem tudnak elmenni a szavazóhelyiségbe. Ezzel a jogukkal akár a választások napján, 12 óráig élhetnek.

Érdemes lesz figyelni már napközben is a Gyöngyösi Tv Facebook, Youtube felületeit, valamint a Gyöngyösma.hu oldalát, hiszen folyamatosan érkezünk majd a legfrissebb adatokkal, interjúkkal, a választással kapcsolatos hírekkel.

Este fél 9-kor pedig kezdődik élő választási műsorunk, melyben meghívott szakemberekkel próbáljuk majd elemezni az adatokat, valamint lesznek élő bejelentkezések a pártok eredményváróiról. A közvetítést a Gyöngyösi Tv adásán túl, a Facebook-on, Youtube-on és itt, a Gyöngyösma.hu oldalon is lehetőség lesz követni.

x Hirdetés
Felejthetetlen hangulat- így telt a Mátrai Bornapok!

Felejthetetlen hangulat- így telt a Mátrai Bornapok!

Nyitnak a szavazókörök, kezdődik a választás