Akár 2000 forintot is kereshetnek óránként a diákok


Tavalyhoz képest a minimálbér növekedés után a diákok órabére is növekedett, így óránként minimum 1564 forint, de egyes helyeken akár 2000 forintot is kereshetnek a diákok. Bencsik Adrián, az egyik iskolaszövetkezet irodavezetője Gyöngyös Ma című műsorunkban elmondta: minden jelentkezőnek tudnak munkát biztosítani, ugyanis a partner cégek is felismerték a diákmunkában rejlő lehetőségeket.

x Hirdetés


A partner cégek oldaláról az irodavezető elmondta, nagyon pozitívak a visszajelzések, szívesen foglalkoztatnak diákokat, a tapasztalatok szerint ugyanis jót tesz a csapatoknak a vérfrissítés. Ennek következtében sok olyan diák is van, akik végül hosszabbtávon is megmaradnak az adott cégnél. A fiatalokat több pozícióba is várják, így keresnek diákokat adminisztratív feladatokra, a vendéglátásba, valamint szállodai és gyári munkákra is.


Bencsik Adrián kiemelte, már akár 15 éves kortól is lehet diákmunkát vállalni, 18 év alatt azonban szülő hozzájárulás szükséges, illetve vannak olyan partnerek is, amelyek korhatárt szabnak meg az adott pozíció betöltésére.


Bencsik Adrián szerint, bár az érdeklődés már tavasz végén megkezdődik, a diákmunka szezon inkább most, júniusban veszi kezdetét. Ettől függetlenül, aki a nyár második felében kíván, majd dolgozni érdemes lehet már most tájékozódnia a lehetőségekről.

x Hirdetés
Lisztik János lett az év Heves vármegyei testnevelőtanára

Lisztik János lett az év Heves vármegyei testnevelőtanára

Patakmederből mentették a kiskutyákat