„A végén mi győzünk” – Gyöngyösre látogatott Gyurcsány Ferenc

Országjárása keretében ma délután Gyöngyösre látogatott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A Barátok terén összegyűlt tömeg többek között Magyar Péterről, a kormányzati propagandáról beszélgetett a baloldali politikussal.

x Hirdetés

Gyurcsány Ferenc elmondta, nem tud újat mondani, 10 éve ugyanazt vallja a magyar politikában. A Magyar Péter jelenségről hangsúlyozta, egy új színfoltja a politikai életnek, tele izgalmas kérdésekkel, úgy véli, nem baj, hogy sokan kíváncsiak rá és meghallgatják.

A kormányzati propaganda kapcsán hangsúlyozta, a kormánynak rengeteg csatornája van, ahol az embereknek leegyszerűsített mondatokat lehet mantrázni. Szerinte ahhoz, hogy ez működjön két dolog kell, ami a kormányban meg van; az erkölcstelenség és a nagy kormánypárti közösség, szemben az ellenzékkel, amely sokszínű, ezáltal sok nyelvet beszél.

Kiemelte, a mostaninál tisztességtelenebb rendszerek is megbuktak és, mint mondta „lehet kétszer megvernek bennünket, de a végén mi győzünk”. Szerinte olyan lesz az ország, mint amit gondolnak a világról, ezért pedig meg kell szenvedni, hiszen ma politikai gazemberek irányítanak – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke kitért arra is, hogy most az a kérdés, hogy merre megy a világ, Európának van-e közös sorsa. Úgy véli, Orbán rendszere egy történelmi kisiklás és elismerte, hogy a történelmi tévútnak ő maga is részese volt néhány évtizedig, de most büszke és úgy érzi, az ellenzék a történelmi főutca, amely visszavezetheti Magyarországot a jó irányba.

x Hirdetés
Nőtt a diákmunkások órabére

Nőtt a diákmunkások órabére

Önvédelemből ölhetett a lány