„Nevető második” – TISZA Párt hatása a helyi választásokra

A lakosok többsége elégedett a jelenlegi városvezetéssel és az Ellenzéki Együttműködés polgármesterjelöltjét támogatják a legtöbben – ez derül ki a két alkalommal, áprilisban és májusban készített közvélemény-kutatásból, amelyet a Publicus Intézet készített . Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója Gyöngyös Ma című műsorunkban azonban elmondta, a TISZA Párt népszerűsége mögé bújó pártok támogatása könnyen helyzetbe hozhatja nevető másodikként a Fidesz polgármesterjelöltjét.

x Hirdetés

Magyar Péter az elmúlt hónapokban messiásként robbant be a politikai színtérbe, pártja, a TISZA Párt támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében a Publicus Intézet szerint már a második helyen áll a Fidesz-KDNP mögött. Bár az önkormányzati választásokon elenyészően kevés településen támogatnak jelöltet, a helyi politikában is lehet jelentősége a TISZA Pártnak. Pulai András elmondta, vannak olyan önkormányzati választásokon induló jelöltek, akik szeretik magukra aggatni a TISZA Párt logóját, annak ellenére is, hogy ez a támogatás valóban létrejött volna. Az elemző szerint a politikusok igyekeznek ezt egyfajta „szavazatmágnesként” használni, még akkor is, ha nincs valóság tartalma. A kutatás szerint ez Gyöngyösön is jelenthet bizonytalanságot a szavazók körében, még úgy is, hogy Magyar Péter városunkba látogatásakor kérdésünkre kategorikusan kijelentette, hogy a TISZA Párt Gyöngyösön nem támogat senkit.

Dr. Végh Attila a legnépszerűbb polgármesterjelölt a Publicus Intézet szerint

Pulai András kiemelte, érdemes figyelni a politikusok kommunikációját a választóknak, nehogy megtévesszék őket az ilyen pártok. Ha ugyanis egyes pártokat valóban támogatna a TISZA Párt, akkor annak lennének nyomai, ezek azonban nem történtek meg. Az elemző elmondta, a TISZA Párttal szimpatizálók bizonytalansága jelentheti, hogy az egyébként esélytelen VAGY jelöltje annyi szavazatot vesz el Dr. Végh Attilától, hogy végül pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének, tehát a Fidesz jelöltjével nevető másodikként megnyeretik a választásokat.  

A megkérdezettek többsége elégedett a jelenlegi városvezetéssel

A megkérdezettek 46 százaléka vélte úgy, hogy Gyöngyösön jól mennek a dolgok, ez 11 százalékkal magasabb, mint az országos átlag. A jelenlegi városvezetés munkájával 56 százalékuk elégedett, a leköszönő Hiesz György polgármester esetében ennél is többen, 59 százalékuk mondta azt, hogy teljes mértékben vagy inkább elégedettek azzal, ahogy a munkáját az elmúlt ciklusban végezte.

A Publicus által készített részletes elemzésről bővebben is olvashatnak a holnap megjelenő Gyöngyösi Újságban.

x Hirdetés

Átadták Mészáros Lőrinc zöldhidrogén üzemét

Még három hétig él a kuponakció