Egy ember súlyosan megsérült – kristálytól volt beállva a sofőr

Bedrogozva, a sebességet túllépve okozott balesetet egy férfi még tavaly Gyöngyösön, melynek során egyik utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől eltiltást kért a férfira.

x Hirdetés

Az ügyészség tájékoztatása szerint, a vád szerint a férfi 2023 tavaszán, Gyöngyösön úgy ült a volán mögé, hogy előtte kristályt fogyasztott. Az autóban további három utas tartózkodott. A vádlott bódultsága miatt nem az út vonalvezetése szerint haladt és a megengedett sebességet is túllépte, amikor egy kanyarban megcsúszott, letért az útról és egy kerítésnek ütközött. A balesetben az egyik utas – aki nem használta a biztonsági övet – súlyos sérülést szenvedett.

Az ütközés után a férfi a járműből kiszállt, és a helyszínről gyalog távozott anélkül, hogy utasainak segítséget nyújtott volna, vagy meggyőződött volna arról, hogy bárki segítségre szorul-e.

A férfi ellen súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és ezzel halmazatban kettő rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emeltek vádat. A járási ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

x Hirdetés
Elégedettek a gyöngyösiek a jelenlegi városvezetéssel

Elégedettek a gyöngyösiek a jelenlegi városvezetéssel

Élő közvetítés: Trianoni megemlékezés

Élő közvetítés: Trianoni megemlékezés