Új lakók a Gyöngyösi Állatkertben (galéria)

Az újonnan érkezett állatok között van vörös róka, racka juh, papagáj és kapibara is. Orbán Boglárka, az állatkert gondozója elmondta, ezen állatoknak szerencsére sikerült beilleszkedniük társaik mellé, így őket már megtekinthetik a látogatók. Csak úgy, mint a 2 hónapos szurikátákat is, amelyek boldogan töltik mindennapjaikat, a gondozó szerint egy kifejezetten összetartó családról beszélhetünk.  

x Hirdetés

Orbán Boglárka a jövőt illető tervekkel kapcsolatban sokat nem árult el, az állatkert szeretne meglepetéseket okozni majd a látogatóknak, annyi viszont biztos, hogy cél a bővülés az állatok terén. Ennek ékes példája, hogy a gyarapodás reményében az állatkert lámalányai kaptak egy csődört maguk mellé, de a nyulak, valamint a vidrák is aktívak a családalapítás kérdésében.

A nyári hőséget illetően a gondozó elmondta, hogy munkatársaival különös odafigyeléssel kell kezelni az állatokat, így a vízsugaras hűsítés mellett, egyes főemlősöknek még jégkrémmel is készülnek majd. Orbán Boglárka a háziállatokkal esetében azt tanácsolja, hogy folyamatosan cseréljük kedvenceink ivóvizét, illetve, ha tehetjük, akkor csak késő délután sétáltassuk meg őket.

x Hirdetés

Új szolgáltatással bővült a nyolcvanasi kisposta

Jogerős – ki kell adnia az adatokat a Városom, szeretlek Egyesületnek