Senkit nem támogat Gyöngyösön Magyar Péter pártja

Országjáró turnéjának következő állomásán, Gyöngyösre érkezett Magyar Péter, aki a Fő téren a jól ismert platós autójáról élesen kritizált és felhívta a gyöngyösi polgárok figyelmét az álcivil szervezetek Fideszes hátterére, valamint kitért arra is, hogy támogat-e valakit a TISZA Párt városunkban.

x Hirdetés

Magyar Péter beszédében főleg az Európai Parlamenti választásokra fókuszált, azonban Gyöngyös városával kapcsolatban is tett több kiszólást. Megemlítette a káoszt, amely a Mátrai Erőművet érintette az elmúlt években, amikor is Mészáros Lőrinc először átvette, majd több tíz milliárdos adóssággal visszaadta az államnak többszörös haszonnal. A vendégmunkások kérdésében szintén tudott gyöngyösi példát hozni, állítása szerint ugyanis városunkban is történtek elbocsátások, annak érdekében, hogy olcsóbb külföldi munkaerőt tudjanak alkalmazni.

Az önkormányzati választásokat tekintve Magyar Péter kijelentette, a Városi Civil Alapnak csúfolt Fideszes struktúra Gyöngyösön is megvetette a lábát, az egyesületen keresztül támogatott kormánypárti polgármesterjelölt ugyanis 11 millió forintot kapott, amelyeket aztán kampánycélokra fordított. Magyar hangsúlyozta a pénz az adófizető polgárok zsebéből származik. Mint arról már mi is beszámoltunk, a Városom Szeretlek Egyesület 2021-ben és 2022-ben összesen 18 millió forint állami támogatást kapott a Bethlen Gábor Alapkezelő Városi Civil Alapjától. Többször megkerestük már a Fideszhez közeli szervezetet és Szókovács Péter polgármesterjelöltet annak kapcsán, hogy mire fordították a támogatást, ám választ sosem kaptunk. Ezért közérdekű adatigénylési pert indítottunk, amelyet első fokon megnyerve az egri bíróság az általunk igényelt adatok kiadására kötelezte az egyesületet, azonban a párt az utolsó napon fellebbezett, így további tárgyalások következnek az ügyben.

Magyar Péter az önkormányzati választásokról kérdésünkre azt válaszolta, hogy bár valóban vannak települések, ahol támogatnak indulókat, Gyöngyösön sem jelöltet, sem pedig civil szervezetet nem pártfogolnak.

x Hirdetés

91 éves volt a legidősebb táncos

Folyamatosan ültetnek a klímasemlegesség elérése érdekében

Folyamatosan ültetnek a klímasemlegesség elérése érdekében