Futsal csarnok épülhet Gyöngyösön

A beruházás összhangban van a nemrég elfogadott Sportkoncepcióban foglaltakkal, mely prioritásként kezeli a tömegsportot és célja, hogy kortól, nemtől függetlenül valamennyi állampolgár számára elérhető legyen az egészségesebb életmódot is segítő mozgás. A csarnok ugyanis segítheti majd az utánpótlás nevelés helyigényét, valamint egyes oktatási-nevelési intézmények sportfoglalkozásainak, sport-és egyéb rendezvényeinek lebonyolítását. 

x Hirdetés

Egyhangúlag, 12 igen szavazattal elfogadta a képviselő-testület Hiesz György polgármester javaslatát, így az önkormányzat pályázhat majd a Magyar Labdarúgó Szövetségnél egy új futsal csarnok építésére. Az MLSZ jelenlegi stratégiájában külön foglalkozik a futsal szakágával, az ehhez tartózó infrastrukturális fejlesztésekkel. Ennek keretein belül hirdették meg a csarnoképítési programjukat, melyben a TAO támogatási keretet saját forrással egészítik ki a pályázók számára. Fontos kritérium, hogy az illetékességi területen legyen olyan csapat, amely a megelőző 4 bajnoki időszakban legalább egyszer NBII-es csapatot működtetett, jelenleg férfi kategóriában NBI -II–III, női kategóriában NBI –II. tagsággal rendelkezik, valamint utánpótlás csapatot is versenyeztet a 2022-2024 közötti időszakban. A feltételeknek az elmúlt években a másodosztályban teljesítő Energia SC Gyöngyös felelt meg. Az Energia mellett sportszakmai szempontból közreműködést vállal majd a Gyöngyösi Atlétikai Klub is, kettejük együttműködését a működtetés kapcsán külön együttműködési megállapodásban rögzítik majd.

A pályázatban foglaltak alapján a csarnokot, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségeket, járdákat, parkolókat az MLSZ valósítja meg, míg a pályázó önkormányzatnak az infrastrukturális feltételek biztosítását, azaz közművek kiépítését és a csarnok építéséhez szükséges telket kell biztosítani. A csarnokhoz önerő nem társul, azonban a közművek kiépítésének költségei az önkormányzaté. Hiesz György javaslatára a helyszínnek a laktanya területén még szabadon álló ingatlant jelölték ki, mely a Katasztrófavédelem mellett található. Közvetlenül mellette helyezkedik el egy, a laktanya még megmaradt, romos épülete, amelynek esetleges későbbi sorsáról annak függvényében fognak dönteni, hogy a csarnokhoz előírt parkolók saját telken kerülnek-e majd elhelyezésre, vagy pedig a szomszédos Honvéd utcában.

x Hirdetés

Életveszélyes a park, ezért lezárták

Futsal csarnok építésére pályázhat Gyöngyös

Futsal csarnok építésére pályázhat Gyöngyös