Utánpótlás sikerek Orosházán

Két kupagyőzelem és egy bronzérem a Gyöngyösi Kézilabdaklub mérlege az Orosházán megrendezett utánpótlás tornán. A klub három csapattal érkezett a kupára, az U12-es és U14-es lánycsapat, valamint az U14-es fiúcsapat pedig kiváló eredményekkel térhetett haza – számolt be róla a GYKK

x Hirdetés

Az U14-es fiúk egy hosszú utazás után már az első napon szembetalálkoztak papíron legnehezebb ellenfelükkel az ASI DSE csapatával. Végül a fáradtságon felülkerekedett a győzni akarás, és egy utolsó másodpercben védett büntetővel nyert a csapat. A fiúknak a torna során többször is hátrányból kellet fordítaniuk, ez viszont minden alkalommal sikerült, így pedig az összes mérkőzésüket megnyerve, veretlenül hódították el a trófeát. Külön siker, hogy a torna legjobb játékosa a gyöngyösi csapattól Scitovszki Endre lett.

A szintén U14-es lányok esetében nem csak a fáradtság, de a sérülések is okot adtak az aggodalomra. A csapat két kulcsjátékosa sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, hozzájuk pedig a harmadik mérkőzést követően csatlakozott Szita Jázmin is egy bokarándulás következtében. Így a 11 fős keretben mindössze hatan számítottak tapasztalt kéziseknek, a többiek még csak most ismerkedtek a játék alapjaival. mindezek ellenére a lányok óriásit küzdöttek, az 5 meccsből négyet megnyerve, a gólaránynak köszönhetően megnyerték a tornát.

Az U12-es lányok számára ez a bajnokság teljesen másról szólt, mint a másik két csapat számára. Ők ugyanis első tornájukon vettek részt együtt, hiszen eddig külön edzéscsoportokban készültek. Mint később kiderült a két csoport közül az erősebbe sorsolták a gyöngyösieket, ennek ellenére egy meccs kivételével csak fölényes győzelmeket arattak. Az egyetlen vereség azonban pont a kupagyőztes PC Trade Szeged ellen jött. így a lányokra végül a bronzmérkőzés maradt. Ott viszont sima, 13 gólos győzelemmel múlták fölül a Hódmezővásárhely csapatát, így megszerezve a harmadik helyet.

x Hirdetés
A cél a párizsi paralimpiára való kijutás!

A cél a párizsi paralimpiára való kijutás!

Bemutatta programját az Ellenzéki Együttműködés