Páratlan élmény hátrányos helyzetű gyerekeknek

A Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény több mint 15 hátrányos helyzetű tanulója vehetett részt egy családi napon a Mátra Lions Club szervezésében Mátrafüreden. A klub kisvonatozással, színes programokkal és ebéddel készült a gyerekeknek és családjaiknak.

x Hirdetés

Dobos Erika, a Mátra Lions Club elnöke elmondta, az intézményvezetőjével egyeztetve, olyan gyerekeket hoztak el Mátrafüredre, akiket az iskola keretein belül nem tudnak kimozdítani különböző programokra. A közepesen sérült gyerekeket a klub így családjaikkal együtt fogadta. 

Az iskolásokat külön vonat vitte fel Mátrafüredre, ezt követően pedig megkezdődtek a különböző programok. A gyerekek természetesen kihasználták a füredi játszóteret, de ezen felül részt vehettek foci és méhész bemutatón, valamint érkeztek hozzájuk csillámtetoválók is.  A Vörösmarti Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából pedig különböző mentő járműveket ismerhettek meg a tanulók. 

Dobos Erika szerint a Mátra Lions Club számára alapvető küldetés a vakok, gyengénlátók, cukorbetegek, valamint hátrányos helyzetű gyerekek támogatása. Próbálnak minél többször, a lehető legtöbb ember bevonásával segíteni. Szerinte egyre nagyobb szükség van a Lionshoz hasonló klubok működésére és támogatására.

x Hirdetés

Festői szépségű a mákvirág mező

Később adják át a nyugati elkerülőt