Újabb kerékpárszervíz állomás nyílt

Közel 30-ra gyarapodott a szervízpontok száma a térségben, amelyeket a biciklisek éjjel-nappal használhatnak, elvégezhetik a járművek karbantartását, vagy felfújhatják a kerekeket. A fejlesztés hozzájárul a régió kerékpárosbarát környezetének fenntartásához is.

x Hirdetés

A legújabb 7/24 kerékpárszervíz állomása Mátrafüreden található, amelyet egy helyi cég a Gyöngyös-Mátra TDM-mel együttműködve hozott létre. A sportolók használhatják a csavarhúzót, a villáskulcsokat és a további szerszámok mellett a kézi pumpát is. Az új, éjjel-nappal elérhető létesítmény kifejezetten azoknak a kerékpárosoknak jött létre, akik a Mátrában tervezett túráik előtt vagy után igénylik kerékpárjaik karbantartását vagy egyszerű felfújását.

A kerékpárszervíz állomás megnyitása kiemelten aktuális, mivel ezen a héten kerül megrendezésre a Tour De Hongrie kerékpárverseny, amely jelentősen növeli a régióba érkező kerékpárosok számát. Az állomás pedig hozzájárul a régió kerékpárosbarát környezetének fenntartásához is.

Az első szervízpont 2018-ban került a Szalajka-házhoz, azóta pedig közel 30 állomás van a térségben

Az elmúlt években a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület LEADER Helyi Fejlesztési Stratégia keretében a Mátra számos településére került hasonló, a Gyöngyös-Mátra TDM pedig ezek mellé újabb öt ilyet telepített, amelyek Gyöngyösön, Farkasmályban, Sástón, Mátrafüreden és Kékestetőn érhetők el.

x Hirdetés

Rohamosan nő a kórházak adóssága – beavatkozik a kormány

Jól jár az a turista, aki most érkezik a térségbe

Jól jár az a turista, aki most érkezik a térségbe