Költségvetési csalás miatt nyomoznak az egyik sportegyesülettel szemben (Frissítve!)

Társaságiadó-támogatásokkal (TAO) kapcsolatos költségvetési csalás bűncselekményének gyanújával nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen tavaly november óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy közelebbről meg nem nevezett gyöngyösi sportegyesület ellen. A NAV megkeresésünkre a nyomozás tényét elismerte, azonban “a feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ”.

x Hirdetés

Valamennyi, TAO-támogatásra jogosult gyöngyösi sportegyesületet megkerestük, hogy történt-e náluk a közelmúltban bármiféle adóhatósági vizsgálat a támogatások elszámolásával kapcsolatban. A Gyöngyösi Atlétikai Klub és az Energia SC nemleges választ adott, a Gyöngyösi Kézilabda Klub, a Gyöngyösi Röplabda SE és a Gyöngyösi Alligátorok Vízilabda Club a feltett kérdéseinkre nem kívánt válaszolni. Más forrásokból azonban úgy értesültünk, hogy a nyomozásban a Gyöngyösi Kézilabda Klub és cége, a Gyöngysport Kézilabda Nonprofit Kft. lehet érintett. 

Egyébként az ügyben Hiesz György polgármester kezdeményezésére dr. Kozma Katalin jegyző januárban belső vizsgálatot rendelt el önkormányzati feladatkörben történt esetleges mulasztások feltárására a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal érintett szervezeti egységeinél. A belső vizsgálat lezárult, a támogatások ellenőrzése során előforduló mulasztások miatt a pénzügyi igazgatóságon az illetékes fegyelmi büntetésben részesült. A városháza kérdésünkre hangsúlyozta: a bűncselekmény gyanúja nem az önkormányzattal szemben merült fel, hanem az érintett sportegyesület gazdálkodásával kapcsolatban.

További részletek a ma megjelenő Gyöngyösi Újságban!

FRISSÍTÉS! Megérkezett a Magyar Kézilabda Szövetség válasza, amelyet változatlan formában közlünk:

„A Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Gyöngysport Kézilabda Nonprofit Kft. vonatkozásában a Magyar Kézilabda Szövetség valóban kapott megkeresést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részéről, amelyben tájékoztatást is kaptunk a nyomozás tényéről, azonban az ügy további részleteivel kapcsolatban nem rendelkezünk információval.”

x Hirdetés

Szőke Szilárd újra a válogatottban

Orrtörés lett a vita vége a buszpályaudvaron