Az Állami Számvevőszék ellenőrzi az önkormányzatok gazdálkodását

Összesen négy jelölő szervezet 10-10 képviselőjelöltje, 3 független, 9 roma nemzetiségi jelölt, valamint három polgármesterjelölt vette át a hétvégén az ajánlóíveket, miután szombaton hivatalosan is elkezdődött a kampány. A körzetekben az Ellenzéki Együttműködés, a Mi Hazánk Mozgalom, a VAGY Közéleti Egyesület és a Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP indít jelölteket.

x Hirdetés

Dr. Kozma Katalin, a Gyöngyösi Közös Helyi Választási Iroda vezetője Gyöngyös Ma című műsorunkban elmondta, május 6-án 16 óraig kell legkésőbb leadni az ajánlóíveket, eddig az időpontig még bárki igényelhet, vagyis nincs kizárva, hogy újabb jelöltek bukkannak majd fel.

A HVI vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ugyan a település lakosságszáma némileg csökkent, a szavazókorúak száma stagnál, az április 3-i állapotok szerint jelenleg 22400 fő voksolhat június 9-én, ez csupán az átjelentkezések révén módosulhat. Dr. Kozma Katalin kiemelte, miután most egy speciális helyzet van, hiszen a szokásos őszi választások helyett, az Európai Parlamenti választásokkal egy időben lesznek a helyhatósági választások, a kígyózó sorok elkerülése érdekében a szavazókörökben több urnát és szavazófülkét állítanak be, hiszen extrém esetben pl. egy nemzetiségű választópolgár akár 7 szavazólapot is kaphat.

Kiemelte, hogy ezúttal 4,5 választunk, mert bár júniusban voksolunk, októberig marad a jelenleg regnáló polgármester és képviselőtestület. Csupán annyi változás van, hogy, mint fogalmazott mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy úgy adja át a következő testületnek a települést, hogy az működőképes legyen, legyenek forrásai és vagyontárgyai. Annak érdekében, hogy ez valóban így is legyen az Állami Számvevőszék fogja figyelemmel kísérni és vizsgálni az önkormányzatok gazdálkodását.

x Hirdetés

Veszélyes járművek jelentek meg az utakon

Megérkeztek az első újszülött porontyok (videó)