Ezüstérmesek a gyöngyösi tűzoltók (galéria)

Három vármegyei tűzoltó csapat, a gyöngyösi, a hatvani és az egri mérettette meg magát a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi műszaki mentő versenyén a napokban Nagygomboson. A verseny tétje pedig az volt, hogy a legjobban szereplő csapat képviselheti vármegyénket a verseny országos fordulóján.

x Hirdetés

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakmai verseny célja, hogy a vonulós állomány fejlessze a műszaki mentési ismereteit, emellett versenykörülmények között is legyen lehetőség a műszaki mentési eszközök használatának gyakorlására. Mint kiderült a tavalyi évben 1550 alkalommal riasztották a tűzoltókat műszaki mentésekhez, mely majdnem kétszerese volt a tűzesetek számának.

Fotó: Nagy Csaba tű. szds. – Heves VMKI

A versenyen minden csapatot egy raj, vagyis hat tűzoltó képviselt. A csapatok egy kizárólag irányítói feladatokat végző irányítóból, egy, az alapvető egészségügyi ellátásért felelős, illetve négy beavatkozó tűzoltóból állt. Valamennyi feladatot egy szimulált autóbalesetnél hajtottak végre, ahol megsérült valaki. Mindegyik helyzetnél az autó fel is borult, a megoldandó feladatokkal a tűzoltók nap mint nap találkoznak az utakon. A komplex feladatok megoldására húsz percük volt a csapatoknak. A pályabírók számos szempont figyelembevételével értékelték a csapatok munkáját.

A szoros versengést végül a hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokság nyerte meg. Második helyen a gyöngyösi, míg harmadik helyen az egri hivatásosok végeztek.

x Hirdetés

Nemcsak az orvosokat, de a betegeket is ellenőrzik

Újabb sikersztori a nyolcvanasi kispostánál