Rövidgatya után hóesés

Az időkép számolt be arról, hogy a környező hegyekbe visszatért a tél és nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy a hazai hegycsúcsokon megjelenjenek a hópihék. Annyira lehűlt a levegő a magasban, hogy a Kendig-csúcson, a Balatontól északra fekvő Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, valamint a Mátrában is megjelentek a hópihék.

x Hirdetés

Hazánk legmagasabb pontján, a Kékesen jelenleg havaseső esik, viszont a Kőszegi-hegység magasabb pontjai átmenetileg ki is fehéredtek. Sőt az országban közel 21 fokos hőmérséklet különbség alakult ki.Makón 21, Kendig-csúcson pedig mindössze 0,2 fokot mértek.

Nem teljesen szokatlan az áprilisi hideg, 3 évvel ezelőtt, ugyanígy a hónap közepén az időjárás inkább a télies jellegét mutatta. Olyannyira, hogy akkor a Dunántúlon és síkvidéken is sokfelé keveredtek hópelyhek az esőbe, a Bakony pedig teljesen fehér ruhát öltött, a Mecsekben szintén havazott. A mostani hidegfront mögött is igen hideg, az átlagosnál hűvösebb levegő fog fölénk áramlani, de havazástól nem kell tartani.

Borítókép: Csizmadia60/időkép ( Három évvel ezelőtti havazás)

x Hirdetés

Közel egy kilométernyi járdaszakasz újult meg

Már működik a jégkármérséklő rendszer

Már működik a jégkármérséklő rendszer