Mondja meg Ön, hol mérjék a sebességet!

Idén is a lakosokra bízza a rendőrség a döntést, hogy hol végezzenek sebességmérést az idei Speedmarathon akcióban. A korábbi években a gyöngyösiek a Püspöki, a Szurdokpart utat, valamint a 24-es számú főút mátrafüredi szakaszát javasolták a legtöbben.

x Hirdetés

Az eddigi tapasztalatok szerint a lakosok által javasolt útszakaszokon minden 20. autós ment gyorsabban a megengedettnél. Az ötleteket április 8-án 12 óráig lehet beküldeni a speedmarathon@tolna.police.hu email címre.

A 24 órás ellenőrzés április 19-én lesz, a helyszíneket egy nappal korábban pedig a rendőrség is nyilvánosságra hozza. Az akció ideje alatt valamennyi mobil traffipax használatban lesz a fixen telepített készülékek mellett.

Az egyik legtöbbet javasolt helyszínen, a 24-es úton mérik a sebességet
Forrás: Gyöngyösi Médiaközpont

A Speedmarathon ötletét először a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit kérték fel, hogy szavazzanak azokra a helyre, helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták Európában, és hasonlóan a korábbi évekhez, idén is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

x Hirdetés

Baleset – elterelik a forgalmat

Kék séta az autizmussal élőkért