Kék séta az autizmussal élőkért

Kék sétát szerveztek az Autizmus Világnapja alkalmából, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ munkatársai és gondozottjai, az intézményt támogatók számára. Az idén is Mátraháza és Kékestető között túráztak, majd az ország legmagasabb pontján elengedték az esélyegyenlőséget jelképező és az autizmust szimbolizáló kék lufikat.

x Hirdetés

2012-ben rendezte meg először az Autista Segítő Központ a Kék sétát, amivel mára hagyományt teremtettek. A kék az autizmus színe, ezért is választották az országos kéktúra útvonalát és a közelünkben lévő Kékestetőt úti célul. A túrára az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők.
A lufik az esélyegyenlőség fontosságára hívták fel a figyelmet, és arra, hogy fontos, mindenkit el kell fogadnunk, hiszen az emberek különbözőek.

Tegnap szakmai napot szerveztek, melynek keretében szakemberek tartottak előadásokat különböző autizmussal kapcsolatos témákban ismeretterjesztés céljából. Az előadásokban szóba kerültek a kommunikáció fejlesztésének lehetőségei, a lelki egészségvédelem, valamint a táplálkozással kapcsolatos dilemmák.

Ma este, csatlakozva a világban zajló „RAGYOGJON KÉKBEN” világkampányhoz, kékre világítják az Alsóvárosi Ferences Templomot és a kolostor épületét.

x Hirdetés

Mondja meg Ön, hol mérjék a sebességet!

Permetezőt is találtak a szemétszedésen (videó)