Leállnak a kórházi osztályok, van ahol szülni nem lehet

Újabb 7 kijelölő, illetve azt módosító határozatot tett közzé az NNK, így 2024. január 31-ig ebben az évben a kijelölő határozatok száma 42-re emelkedett – számolt be ismét közösségi oldalán Kunetz Zsombor. Az egészségügyi elemző megjegyzi, tavaly összesen 113 ilyen határozatot tett közzé az NNK.

x Hirdetés


Mint írja és erről mi is beszámoltunk, hogy Gyöngyösön megjavult a CT, így az ellátás ezen a területen is zajlik. Ugyanakkor az egészségügyi ellátás hozzáférhetősége tovább csökkent, Solymáron „csak” a fogszabályozás tekintetében szűnt meg az ellátás, míg a Szegedi Tudományegyetemen a molekuláris diagnosztikai ellátás korlátozódik hosszabb-rövidebb időszakokban labor felújítás miatt, ami kromoszóma és onkohematológiai cytogenetikai vizsgálatokat is érinti – emelte ki, hozzátéve, hogy viszont a Balassagyarmati Kórházban a szülészet-nőgyógyászati osztály leáll június 30-ig a minimum feltételek hiánya miatt. AZ egészségügyi elemző szerint humánerőforrás-hiányt állhat a háttérben.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Gáza Kórházban az arc-, állcsont sebészet ügyeleti ellátása akadozik a hagyományok szerint, a nagyobb probléma, azonban, hogy a stroke és neurológiai ügyeleti ellátást sem tudja biztosítani február 27-én és 29-én személyi feltételek átmeneti hiánya miatt.
Utóbbi megyei irányító kórház érdekessége, hogy a főigazgatója – véleménye szerint – igazi politikai kinevezett, a Jász-Nagykun- Szolnok megyei közgyűlés volt fideszes elnöke, aki egyébként közgazdász.

x Hirdetés

Illegálisan lőtték ki a szürke farkasokat

A 2023-as év könyv-trendjei

A 2023-as év könyv-trendjei