Feladták az első levelet a kispostán

A Magyar Posta partner programjának keretében ma reggel 8 órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit a nyolcvanasi kisposta az Olimpia úton. Az ünnepélyes szalagátvágást követően Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő adta fel az első levelet.

x Hirdetés

Hiesz György polgármester a kisposta megnyitóján felidézte a történteket. Mint a városvezető elmondta, 2022. novemberében érdekes és sokak számára megrázó hír látott napvilágot, miszerint nagyon sok postahivatal zár be az országba, köztük a mátrafüredi és a gyöngyösi kisposta. Amikor arról beszélünk, hogy csökkentjük a szolgáltatást, megvonunk, akkor előfordulhat ilyen – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy vannak azonban olyan helyzetek mikor nem a gazdasági helyzetet, hanem az emberi körülményeket kell figyelembe venni. Hiszen a mátrafüredi posta esetében, nem járható, hogy több kilométerre az anyatelepüléstől ne legyen posta, vagy egy olyan városrészben, ahol nagyon sok idős él és nagyobb távolságok megtétele is nehézséget okoz.  Így hosszú tárgyalások előzték meg azt, illetve a képviselő-testület támogatása, hogy most újranyithat a kisposta. És az, hogy a városi cég, a Városgondozási Zrt. üzemelteti, biztosíték arra, hogy a működés folyamatos lesz – mondta Hiesz György.

Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő beszédében megköszönte a képviselők munkáját, kiváltképp Faragó Tamásét és Dr. Végh Attiláét, akik első szóra az ügy mellé álltak és segítették az aláírásgyűjtés, valamint azt a munkát, amely végén ma megnyithat a posta. Kiemelte, ha az önkormányzaton múlik, valamint a jelenlegi képviselő-testületen, akkor ez a kisposta működni fog.

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő a Városgondozási Zrt.-nek mondott köszönetet, hiszen nagyon szép körülményeket teremtettek és bízik abban, hogy a posta folyamatosan szépülni fog. Kiemelte, a jelenlegi nyitva tartást a Magyar Posta írta elő, de szeretnék majd azt, ha legalább a nyolcvanasi kisposta korábbi nyitva tartásához igazítanák a jelenlegi nyitva tartást, vagyis, hogy legalább legyen egy olyan nap, amikor hosszabb nyitva tartással várják az ügyfeleket.

A beszédeket követően ünnepélyes keretek között átvágták a nemzeti színű szalagot, majd Dr. Végh Attila és Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselők feladták az első levelet.

x Hirdetés

Szorgalmasan készülnek a Berzés fiúk

Továbbra sincs felelőse az állatkínzási ügynek