Korábban, már most pénteken nyit a kisposta

A tervezettnél korábban, már most pénteken kinyit a kisposta a Nyolcvanasban. A zökkenőmentes nyitás érdekében gőzerővel dolgoznak a Városgondozási Zrt. szakemberei. Az önkormányzat közel egymillió forinttal járul hozzá a postahivatal működtetéséhez havonta.

x Hirdetés

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő, mai tájékoztatóján számolt be arról, hogy 2022 novembere óta várja a Nyolcvanasban élő lakosság, hogy újranyisson a posta, ugyanis ez volt az az időpont amikor országosan nagyjából 360 postahivatalt zárt be a Magyar posta. A bezárás Gyöngyösön két postát érintett, a Szövetkezet útit és mátrafüredit. Ám utóbbit néhány hónap alatt sikerült újranyittatni, amelynek üzemeltetési költségeit szintén az önkormányzat állja.

A politikus hangsúlyozta, a kezdetektől fogva Dr. Szén Gabriellával azon dolgoztak, hogy a városrész visszakapja a kispostát, mert úgy vélik, a Nyolcvanas nem maradhat posta nélkül, valamint Gyöngyösön nem működhet egy posta. Aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd a posta partneri programnak köszönhetően lehetőség nyílt a kisposta újranyitására.

Így a Nyolcvanas új kispostája az Olimpia úti kazánházban nyit újra pénteken, ahol egy sokkal kulturáltabb környezetben tudják majd az ügyfeleket fogadni. Heti 5 napban, két munkavállalóval, napi 8 órában, reggel 8 és délután 4 óra között. Ugyanakkor a lakossági igényeknek megfelelően ez a jövőben változhat, hiszen, mint a képviselő elmondta, sokan szeretnék, ha 16 óra után is nyitva lenne a postahivatal. Dr. Végh Attila a jövőbeni tervek kapcsán elmondta, hogy ugyan parkolószámban is ez a legideálisabb helyszín, de ha igény mutatkozik rá, akkor ez bővülhet, valamint az sincs kizárva, hogy ATM is helyet kap itt.

x Hirdetés

Baleset történt

Visszaszámlálás indul - akár a héten kinyithat a nyolcvanasi kisposta

Visszaszámlálás indul – akár a héten kinyithat a nyolcvanasi kisposta